Любо Ганев: Бленджини вижда голям потенциал в българските момчета

Спорт 22.11.2023 17:56 Снимка: ДНЕС+

Любо Ганев: Бленджини вижда голям потенциал в българските момчета

След заседанието на управителния съвет председателят на волейболната федерация Любо Ганев обясни защо е взето решение финални преговори за поста национален селекционер при мъжете да се водят с италианеца Джанлоренцо Бленджини. Той е наставник на Алекс Николов в "Лубе".

"Мисля, че е излишно е да ви казвам кой е Джанлоренцо Бленджини. Беше 5 години треньор на Италия, сега е треньор на "Лубе". Ако ви е интересно, как се стигна до него, ще обясня.

Той има наблюдения върху българския отбор, отделно наши волейболисти от подрастващите въз основа на споразумението, което има "Левски София" с "Лубе", бяха на няколкодневна подготовка там за обмяна на опит. И точно тогава Джанлоренцо Бленджини ми се обади и каза: "Ти знаеш ли, че имате страхотен потенциал в тези подрастващи.

И ако някога правите нещо с националния отбор, аз съм готов да го поема, защото виждам в тези момчета голям потенциал." Когато започнахме да водим разговорите, те бяха въз основа на тази негова констатация, че могат да се направят много неща", сподели легендата.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549