Везенков: Тежко е, когато не играя заради треньорско решение

Спорт 30.11.2023 10:19 Снимка: ДНЕС+

Везенков: Тежко е, когато не играя заради треньорско решение

Да не играеш заради треньорско решение е трудно за приемане за всеки играч. Приех го тежко, но отборът победи във въпросния мач, така че бях щастлив. Чакам моя шанс и моята възможност, за да покажа, че мога да помогна на отбора.

По този начин отговори Александър Везенков на въпрос защо понякога не е част от състава на "Сакраменто".

Българският ас в баскетбола говори на пресконференцията след поражението на "Кингс" от "Лос Анджелис Клипърс" със 117:131 в двубой от редовния сезон на НБА. Везенков изигра най-солидния си двубой откъм точки и минути - 13 точки и 24 мин.

"Опитвам се да уча играта и отделните състезатели. Нека бъдем честни – никога няма да бъда супер защитник, но искам да бъда солиден и да помагам на отбора. Не искам да бъда ахилесова пета. Подобрявам се с всеки мач, но не искам да говоря само за себе си. Чакам моя шанс и моята възможност, за да покажа, че мога да помогна на отбора", допълни българинът.

"Разликата в НБА е темпото на игра. Всеки играч може да вкарва по 40-50 точки всяка вечер, но също така има и много талантливи играчи на пейката на отборите. Във всяко ново предизвикателство всичко е ново. Първо трябва да покажеш на себе си, че си достоен, а след това на твоите съотборници, треньори и съперници. Ще отнеме време, но съм уверен в себе си. Смятам, че мога да помогна на отбора да печели", завърши Везенков.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822