Весела Димитрова: Готвим се за Световното и бъдещите златни медали

Спорт 07.09.2021 17:36 Снимка: ДНЕС+

Весела Димитрова: Готвим се за Световното и бъдещите златни медали

Готвим се за Световното и бъдещите златни медали, които искрено вярвам, че ще спечелим. Това заяви старши треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Весела Димитрова, предаде репортер на БГНЕС. Грациите, които спечелиха злато в многобоя на Олимпиадата в Токио, бяха наградени от държавния глава Румен Радев на специална церемония в президентството.

„Аз си спомням, че точно преди Олимпиадата, когато седяхме в тази зала и слушахме химна, просто с трепет в сърцата си пожелавахме и на Олимпиадата да го чуем и това се случи. Днес бяхме много щастливи да се завърнем тук и сме благодарни за прекрастно посрещане и че ни удостоиха с тези награди г-н президентът“, сподели Стефани Кирякова.

„След почивката си, починахме си добре, продължаваме да работим, готвим се за Световното първенство и бъдещите златни медали, които искрено вярвам, че ще спечелим. Моите наблюдения от тренировките, които наблюдавах – има много качествени гимнастички, които с огромно желание и биха искали да бъдат заместнички на нашите олимпийски шампионки. Засега планираме подготовката да бъде тук, има много стриктни мерки относно провеждането на Световното първенство и кой точно и конкретно на коя дата да пристигне, така че подготовката ще бъде тук. На 22-и трябва да пристигнем в Япония, след това от 26-31 октомври са нашите състезания“, коментира Димитрова и програмата ни за Световното в Япония.

„Много съм доволна от това, което виждам в залата – залата е пълна, работи се с огромен ентусиазъм, след тази олимпийска титла момичетата са изпълнени с много вяра, наистина с много вяра, и най-важното с много стръв за работа, което е най-важното за бъдещи успехи“, каза президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илина Раева.

„Сега сме се съсредоточени върху подготовката, а за размисляне още не сме говорили. Очакват се две сватби, аз и Ерика получихме предложения за брак, дай Боже, това са хубави неща“, добави още Симона Дянкова./БГНЕС

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594