Венци Стефанов: За мен мачът "Ботев" (Пд) - "Арда" бе уговорен

Спорт 12.06.2023 19:19 Снимка: ДНЕС+

Венци Стефанов: За мен мачът "Ботев" (Пд) - "Арда" бе уговорен

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов даде пресконференция след края на сезона. "Белите" изпуснаха 7-ото място за сметка на "Арда" и не успяха да играят в баража за Европа.

Според Венци Стефанов двубоят на кърждажлийци в Пловдив срещу "Ботев", е бил уговорен. В него домакините излязоха със състав от резерви и млади момчета. Той бе последния кръг и подпечата визита на "Арда" за баража, който след това бе изгубен от "Левски" с 0:2.

"Имаше много съмнителни мачове и сега е нормално УЕФА да разследва. Начинът, по който "Ботев" излезе срещу "Арда", е позорен.

Ако аз бях президент или ръководех БФС, тази среща нямаше да се зачита, защото това е безпринципно. Няма нищо футболно в това, а имаше и други мачове. Мачът на "Левски" с "Локо" (Пд) например.

Нашият двубой с "Арда" беше най-голямата пречка за това да се класираме за плейофа за евротурнирите. Много уважавам Ангел Славков, но ако при 2:1 за "Славия" на вратата беше застанал Гошо Петков, мачът свършваше.

Няколко пъти ВАР ни ощети. За мен уговорен мач е този между "Арда" и "Ботев".

Децата на "Ботев" играха, но опитът и рутината на "Арда" си казаха думата. Ние сме си виновни, че изпуснахме седем точки преднина пред "Арда", заяви Стефанов.

Той разкри, че че защитникът Виктор Генев се завръща в "Славия", докато Емил Виячки ще бъде продаден в ЦСКА 1948.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822