В Англия след трудния старт: Един Белингам и твърде малко около него

Спорт 17.06.2024 15:26 Снимка: Getty Images

В Англия след трудния старт: Един Белингам и твърде малко около него

Англия победи Сърбия с 1:0 и стартира с очакваните три точки на Евро 2024, но си заслужи и първите критики за представянето. "Нервен мач", "колебливи на моменти" и "без особена заплаха в атака" са някои от коментарите, които се четат в медиите на Острова. И все пак - няма тежки упреци към отбора и селекционера Гарет Саутгейт, защото е ясно. На такъв турнир, мачовете в групата трябва да се печелят, независимо с каква игра.

"Второто полувреме бе различно от първото, в което доминирахме. На моменти бяхме притеснени от опитния сръбски отбор. По-силен съперник ще ни накара да страдаме", предупреди "Гардиън".

Но "Таймс" припомня: "На Евро 2020 стартирахме с подобно представяне и 1:0 срещу Хърватия, което не бе особено вдъхновяващо. После играхме финал. Няма никакво място за притеснение."

Джуд Белингам, героят на англичаните, бе категоричен след края в интервюто си още на терена:

"Работата е свършена, не ни пука за това кой какво е очаквал. Трябваше да започнем с победа и това направихме. Те са много здрав отбор, едри момчета, играят смело и имат огромен опит. Никак не бе лесно, но ние не сме очаквали друго. Тук сме за още шест мача, това е ясно."

Това би означавало - финал, защото седем двубоя на европейското ще изиграят само двата отбора-финалисти.

"Само Джуд, но около него твърде малко", твърди в заглавието си "Гардиън". Отзивите са изцяло доминирани от представянето на звездата на Реал Мадрид, който вкара победния гол, но и бе очевидно най-добрият играч на терена. Само на 20 години, Англия има суперзвезда, каквато не е имала от десетилетия.

Подобно е мнението и на испанския "Марка", който следеше отблизо мача най-вече заради аса на Реал.

"Белингам и не много друго", е анализът за представянето на англичаните от мадридската медия.

Легендарният Гари Линекер каза своето мнение след края, водейки студиото на BBC за мача:

"Това момче е невероятно. На 20, а с глава на ветеран. Той е напълно завършен играч, няма никакво притеснение от никаква сцена и съперник. Финал в Шампионска лига, европейско първенство... Джуд е просто невероятен."

За "трите лъва" предстоят мачове с Дания (20 юни) и Словения (25 юни) в групата. Напълно според очакванията е фаворит №1 според букмейкърите да се класира за елиминациите, при това - вероятно като победител в карето. Въпросът е може ли Англия да вдигне нивото след това, защото от осминафиналната фаза всяка грешка е фатална.

CHF CHF 1 2.04264
GBP GBP 1 2.31555
RON RON 10 3.92974
TRY TRY 100 5.53808
USD USD 1 1.82549