Тити Папазов: Изложих се. До мача за Суперкупата ще платя парите на "Левски", търся заем или кредит

Спорт 25.08.2022 13:11 Снимка: ДНЕС+

Тити Папазов: Изложих се. До мача за Суперкупата ще платя парите на "Левски", търся заем или кредит

Тити Папазов, който обяви, че е бил принуден да подаде оставка като член на Надзорния съвет на ПФК "Левски" по време на срещата за бъдещето на футболния клуб, обяви, че иска да изчисти името си и още на следващия мач - за суперкупата срещу "Лудогорец", да е на стадиона, като за целта търси спешно заем или кредит. Причината - да плати на "Левски" онези над 100 000 лева неустойка при прекратяването на договора с бившия доставчик на екипировка, за които е атакуван.

"Благодаря за подкрепата на всички, които писаха и ми се обадиха. Не се сърдя на всички, които ме оплюха. Единственото нещо на света, което не може да бъде победено, това е истината. Ще се наложи да я кажа и да приключат веднъж завинаги всички спекулации по темата.

На 09.06. 2020 преди мача с "Локомотив" (Пловдив) Любо Младежа ми се обади и категорично забрани и ни накара да прекратим договора с "Макрон". Прави му чест, че никога не е отричал това. Причината беше съмнението, че Христо Василев- Плебея е замесен и има интереси в този договор. Договорът е бил подписан през декември 2019 г. от предишното ръководство, но никой не го е оспорил тогава. Допуснах огромна грешка, че не послушах Павел Колев и отидох да защитавам позицията на клуба в студиото на Спортал. Там бях провокиран, изложих се. Обещах, че няма да ощетя клуба. Език мой, враг мой. До мача за Суперкупата ще платя парите, търся заем, кредит. Няма да оставя да ми петнят името.

За всички, които питат какво съм направил за "Левски", ще отговоря следното. Преди 26 месеца лично аз, сам с мои контакти в Гърция и с огромен късмет, успях да прекратя договора на Мазурек без едно евро неустойка за клуба. Сумата, която имаше да получава до края на договора му, беше 564 000 евро. Знаете колко струваха на клуба неустойките на Хубчев и компания и Насиру. Смятам, че постъпката ми е била нещо нормално и не е било необходимо да се фукам с нея. Сега просто се налага да си пазя честта.

Големият проблем и злобата към мен започна от мига, в който Наско Сираков обяви, че 35% от акциите той ще даде на мен. Негово лично искрено решение от сърце. Той знаеше колко безсънни нощи и колко разговори сме водили с него, за да спасим "Левски". Заедно с още 10-ина човека от фенските организации и, разбира се, Павел Колев.

Вярвам, че до 1.09.2022 ще успея, за да мога да седна на стадиона и изгледам дай Боже поредната прекрасна синя вечер. Само "Левски", за всички истински и безкористни левскари", написа Тити Папазов в третата си публикация по темата на профила си във фейсбук.

Ето и предисторията:

Константин Папазов обяви, че подаването на оставката му по време на срещата на ръководните фактори на “Герена” с лидери на феновете е станало под натиск.

“Подадох оставка от надзорния съвет. Собственикът трябва да реши дали ще я приеме. Бях принуден да взема това решение под натиск. Мисля, че ако аз съм проблемът, това е най-лесното решение за мен. Винаги съм работил с любов за “Левски” и абсолютно безкористно! Горд съм, че преди малко повече от две години бях в основата “Левски” да възстанови своята автентичност. Година по-късно да намери подкрепата на генералния спонсор! Само “Левски” за всички истински и безкористни левскари! Завинаги един от вас”, написа Папазов на профила си във фейсбук. След това добави нова публикация, че с предишното изказване приключва темата и няма да прави повече коментари.

Баскетболният треньор се оказа с важна роля за бъдещето на футболния клуб през лятото на 2020 г., когато се развиваха драматичните събития със собствеността и прехвърлянето на акциите от тогавашния собственик Васил Божков. Самият Папазов бе изразил готовност да получи контролния пакет. След онлайн гласуването, пуснато от Божков и спечелено от Наско Сираков, легендарният голаджия на “сините” получи 86,6% от акциите. Сираков веднага обяви, че ще остави контролният пакет за себе си, а 35% ще прехвърли на Константин Папазов. Това така и не се случи. В началото на ерата на собственика Сираков Тити беше често под светлината на прожекторите, но впоследствие бе напълно “заглушен” за всички футболни въпроси и продължи да се занимава с баскетболния клуб на “Левски”. Основата на негативните настроения към него бе положена с информацията, че той е причина договорът с предишната фирма за спортна екипировка да бъде прекратен по такъв начин, че футболният “Левски” трябваше да издължи над 100 000 лева неустойка. Папазов дори бе обявил, че сам ще покрие неустойката. След като това не стана, срещу него скочиха и фенове, и самият старши треньор Станимир Стоилов.

Всички основни фактори от ръководството на “Левски” отказаха коментар след срещата за бъдещето, на която бяха Наско Сираков, Станимир Стоилов, Иво Ивков, Даниел Боримиров, Мило Борисов.

Единствено членът на надзорния съвет Петър Ганев пусна кратко съобщение във фейсбук, че е дадено началото на оздравителен процес в “Левски”.

“Клуб, привърженици и спонсор поставиха всички проблеми на масата, потърсиха възможни решения и дадоха началото на процес, който цели пълното оздравяване на любимия клуб. Вярвам, че всички замесени страни оценяват отговорността “Левски” да продължи развитието си в правилната посока. Затова и няма “лавина” от коментари и изказвания непосредствено след срещата. Предстои много работа”, написа Петър Ганев.

Според някои източници на срещата се е дискутирало създаването на ново акционерно дружество, което да бъде признато от БФС на базата на форсмажор заради влизането на Васил Божков в списъка “Магнитски”. Така без напрежение щели да се изчистят дългове от 24 милиона лева, включително и към НАП.

CHF CHF 1 1.97959
GBP GBP 1 2.28624
RON RON 10 3.93132
TRY TRY 100 5.59248
USD USD 1 1.80078