Федерацията по баскетбол осъди Тити Папазов: Разграничаваме се от действията му

Спорт 08.08.2023 15:47 Снимка: ДНЕС+

Федерацията по баскетбол осъди Тити Папазов: Разграничаваме се от действията му

От Българската федерация по баскетбол публикуваха официална позиция по случая с Константин Папазов. В подкаста "При Тото" баскетболният специалист признава, че лично е подстригал насила момиче, за да го "накаже", след като му изневерило.

От името на президента Георги Глушков, БФ Баскетбол категорично се разграничи и остро осъди действията на настоящия президент на БК Левски, които станаха публично достояние в подкаста „При Тото“.

Ето какво публикуваха от федерацията на официалния си сайт:

„Българска федерация баскетбол категорично се разграничава и остро осъжда действията на г-н Константин Папазов, настоящ президент на БК Левски 2014, които станаха публично достояние в подкаста „При Тото“.

В интервюто, излъчено в Youtube-канал през март тази година, действията, на които е подложил момиче според собствения му разказ, са в пълно противоречие с морала и обществената роля на БФБ.

Всяка форма на агресия – психическа, физическа, е крайно неприемлива и уронваща престижа на организацията, несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, основаващи се на взаимно уважение и толерантност.

В лично качество съм убеден, че широкото общественото порицание, на което е подложен г-н Папазов през последните дни за действията си преди 28 години, е явен знак, че българското общество не може и няма да търпи подобни прояви повече, въпреки изтеклата му давност.

Георги Глушков,

Президент на Българската федерация баскетбол

"Не може да има паралел с онзи изверг. Нито е била бита, не съм я докоснал, нито е рязана, нито е кълцана. Атаката е преднамерена, така пред "24 часа" Тити Папазов коментира случая, който разказва при гостуването в подкаста на Тото.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549