Спалети след победата: Срещу Испания ще трябва повече

Спорт 16.06.2024 15:10 Снимка: ДНЕС+

Спалети след победата: Срещу Испания ще трябва повече

Италианският селекционер Лучано Спалети не остана доволен от представянето на своя отбор при победата с 2:1 над аутсайдера в група "B" Албания на Евро 2024.

Скуадрата беше шокирана с най-бързия гол на европейски първенства, но се съвзе бързо и направи обрат. След това обаче не успя да си вкара положенията и в края трябваше да трепери преди да се поздрави с трите точки.

Спалети, който наследи европейския шампион Роберто Манчини на поста, иска много повече в предстоящия мач срещу лидера в групата Испания.

"Видяхме много добри неща, но те имат значение само, ако ни изпратят напред в турнира. В противен случай са безсмислени. Имахме възможност да нараним албанците няколко пъти, но не натиснахме спусъка. Готвихме добре атаките и след това подавахме назад. Твърде бързо играчите си променяха мнението.

През втората част Албания опита да направи нещо повече и ние трябваше да се възползваме от свободните пространства, но вместо това се връщахме назад.

Трябва да подобрим някои неща срещу Испания. Трябва да сме по-смели и уверени в изграждането на атаките, за да нараним съперника. Бяхме брилянтни само в това да задържаме владението на топката", смята Спалети.

Големият мач между Испания и Италия е в чевтъртък от 22 часа.

CHF CHF 1 2.04264
GBP GBP 1 2.31555
RON RON 10 3.92974
TRY TRY 100 5.53808
USD USD 1 1.82549