След 3:0 срещу Сенегал, Англия чака Франция на 1/4-финал

Спорт 04.12.2022 23:18 Снимка: ДНЕС+

След 3:0 срещу Сенегал, Англия чака Франция на 1/4-финал

Англия и Сенегал изиграха 1/8-финалната си битка от програмата на световното първенство в Катар, като британците поведоха в 37-ата минута, след това затвърдиха успеха в добавено време на първото полувреме и продължиха да се забавляват след почивката, когато резултатът бързо стана 3:0.

Първото попадение беше на сметката на Джордън Хендерсън, който след бърза английска атака бе изведен в удобна позиция в наказателното поле от Джуд Белингам и с нисък удар откри резултата.

"Трите лъва" повториха упражнението в 3-ата минута на добавеното време, като този път обаче асистент беше Фил Фоудън, а голмайстор - Хари Кейн.

За 3:0 в 57-ата подаването отново бе на Фоудън, който сложи топката да крака на младия Букайо Сака.

Това бе първо попадение в Катар за деветката, който при още един ще изравни, а при два ще подобри рекорда на Уейн Руни за най-много голове в английския национален отбор - 53.

Родината на футбола спечели група В, а африканският представител се нареди втори в група А.

Победителят от техния сблъсък ще срещне носителя на световната титла Франция в 1/4-финалите.

Мачът започна с териториално надмощие на англичаните, но те така и не успяха да стигнат до голова ситуация.

От своя страна Сенегал в 23-ата минута можеше да вкара, когато топката след рикошет попадна в Исмаила Сар, който от малкия пеналт прати топ ката над вратаря Пикфорд, но и над напречната греда.

За този момент африканците поискаха дузпа, защото топката се удари в ръката на Джон Стоунс, но салвадорският съдия Иван Бартон не я отсъди, защото видя, че топката първо отскочи от бедрото на английския защитник.

В 32-ата минута Стоунс изпусна в наказателното поле Булайе Диа, който стреля във вратата, но Пикфорд с една ръка и доза шанс спаси.

През второто полувреме африканците резонно нямаха особено настроение за игра и атакуваха повече за протокола.

Стигнаха само до няколко удара встрани или над вратата, а вратаря на Англия Пикфорд почти не пипна топката.

Момчетата на Гарет Саутгейт също върнаха газта и след направените смени в средата на второто полувреме спокойно доиграха мача при 3:0.

Англия - Сенегал 3:0 (2:0). Голмайстори: Хендерсън (37), Кейн (45+3), Сака (57).

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147