Сираков обмисля революционна идея за Левски

Спорт 24.04.2021 16:07 Снимка: ДНЕС+

Сираков обмисля революционна идея за Левски

Босът на Левски Наско Сираков обмисля да вземе революционно решение за клуба. Вълка може да направи така, че феновете да избират президента на "сините" заедно с неговия екип по подобие на Байерн и Реал (Мадрид).

Сираков имал съмнение дали това е възможно юридически.

Това написа бившия председател на тръст "Синя България" Васил Колев.

Той е имал среща с настоящия собственик на "сините".

"Сираков ще направи консултации и другата седмица ще каже дали ще стане и кога.

Създава се сдружение. В него членове са клубните членове (освободени от членски внос), взели карта (ако искат, защото е формален акт), и такива, които станат членове. Сдружението придобива 50%+1 от акциите на клуба. То избира свой председател и Управителен съвет, който процедурно се явява и управляващ екип на клуба.

Формално това слага край на всякакви претенции от всеки. Ако някой иска - събира мнозинство и сменя/кандидатира се, управлява, отчита се и т.н. Според моето мнение е необходимо Сираков да джироса 40%+1 от дяловете си и е логично тръстът да джироса на сдружението своите 10%, защото ще е изпълнил чрез това сдружение целта си за структурата на "Левски", така че няма нужда да притежава акции.

Като цяло от присъствалите от ръководството не чух някакви възражения, напротив - имаше мнения, включително на Павел Колев, в подкрепа на структурна реформа. Самият Сираков потвърди, че това му е целта от първия ден, в който е получил акциите", написа Васил Колев./tribune.bg

CHF CHF 1 1.99738
GBP GBP 1 2.28285
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.61254
USD USD 1 1.82447