Силвано Пранди: Отборът със сигурност има голям потенциал

Спорт 19.01.2021 08:26 Снимка: ДНЕС+

Силвано Пранди: Отборът със сигурност има голям потенциал

Силвано Пранди обяви, че вратата на националния отбор не е затворена за никого.

Днес тимът се завърна от квалификацията за Евроволей 2021 в Израел, която нашите спечелиха. 

"Идват нови турнири и нови предизвикателства. Не съм затварял вратата за нито един волейболист. Тези, които покажат най-добра форма, те и ще играят и ще разчитам на тях”, заяви той.

"Знаех, че ние сме фаворит в тази квалификация и че можем да играем много силно. Щастлив съм, че успяхме да постигнем това. Тепърва ще стане ясно какви са точно стойностите на този отбор. Със сигурност има голям потенциал. Видно е, че тази група е много сплотена и има един ентусиазъм, и най-вече удоволствие от това, че момчетата са заедно. Тепърва предстои да тестваме този отбор на чисто спортно-техническо ниво да видим до къде се простират възможностите му, но това ще стане по-късно срещу по-силни отбори", добави той.

"Никога не съм твърдял, че затварям страницата за някого и че тези хора, които в момента са в отбора са за постоянно. Следващото изпитание, което предстои пред нас е волейболната Лига на нациите и имаме достатъчно време да анализираме всичко. Ще преценим кои състезатели да бъдат включени в нея. Разбира се, ще мислим и за Европейското първенство, но пак ще повторя, че националния тим не е затворена страница за нито един волейболист", добави още той./НовСпорт

CHF CHF 1 1.78029
GBP GBP 1 2.24671
RON RON 10 4.01196
TRY TRY 10 2.1691
USD USD 1 1.61359