Рекордно класиране за Кузманов и Андреев в световната ранглиста

Спорт 12.04.2021 10:43 Снимка: ДНЕС+

Рекордно класиране за Кузманов и Андреев в световната ранглиста

При жените българката Виктория Томова също отбеляза прогрес.

Адриан Андреев и Димитър Кузманов участваха на една и съща надпревара през миналата седмица и дори достигнаха до една и съща фаза. Става дума за Чаланджъра в Оейраш, който донесе сериозна доза позитивни емоции на двамата ни представители, които се класираха за четвъртфиналите

Това бяха изобщо първи победи за Андреев на това ниво и неговият успех му носи изкачване с десет позиции, като вече заема 377-мо място в световната класация.

Мико пък трябваше да се откаже от по-нататъшните си евентуални срещи в турнира, тъй като получи травма в областта на десния лакът, но все пак втората ни ракета добави ценни точки към актива си в своята борба за класиране на Ролан Гарос и също така от днес записва личен рекорд в ранглистата, издигайки се до 240-та позиция.

Григор Димитров нямаше състезателни изяви през изминалите дни, ала успява да запази своето 17-то място и ще се надява да надгради над него на предстоящия Мастърс в Монте Карло. Водач в подреждането си остава Новак Джокович, който вече е сериозно заплашаен от Даниил Медведев, а Рафаел Надал също има своите пртенции към обратно изкачване на върха, имайки предвид началото на любимия му клей сезон.

С достигането до полуфинала в Богота Виктория Томова прескочи 21 позиции до върховото за нея 125-о място. Тази седмица софиянката ще участва на втория турнир на зелен клей в Чарлстън, който е от категория WTA 250. В първия кръг Виктория излиза срещу финалистката от първия турнир Данка Ковинич от Черна гора.

Цветана Пиронкова продължава да е първа ракета на България. Тя отстъпи едно място и е №114. 

В първите 500 на ранглистата са още Изабелла Шиникова (№217), Елица Костова (№232), Гергана Топалова (№459) и Джулия Терзийска  (№484).
В челото няма размествания. Водещото трио е Ашли Барти, Наоми Осака и Симона Халеп. /tribune.bg

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233