Андреев се прости с мечтата за "Ролан Гарос", а с турнира се сбогува двукратният финалист Тийм

Спорт 23.05.2024 15:16 Снимка: ДНЕС+

Андреев се прости с мечтата за "Ролан Гарос", а с турнира се сбогува двукратният финалист Тийм

Адриан Андреев приключи с надеждите си да попадне в основната схема на "Ролан Гарос".

Българинът допусна обрат във втория кръг на квалификациите и загуби с 6:4, 5:7, 3:6 от италианеца Джулио Зепиери.

Така след отпадането в третия квалификационен кръг преди година, сега Андреев отново пропусна шанса си за първи път в своята кариера на попадне в основната схема на турнир от Шлема.

Мачът бе прекъснат след втория сет за дълго време заради дъжда над Париж, а след подновяването му Андреев трябва доста да съжалява за случилото се в третата част.

В нея българинът на два пъти повеждаше с пробив, но пък веднага допускаше светкавичен рибрейк. Опонентът му успя да поведе с пробив за 5:3, а след това затвори и третия сет с 6:3.

В тази част на квалификациите, в която бе Андреев се намираше и двукратният финалист от турнира Доминик Тийм, който изненадващо не получи "уайлд кард" и трябваше да премине през пресявките.

Тийм обаче загуби от финландеца Ото Виртанен с 2:6, 5:7, а предвид обявеното му отказване в края на сезона, то това бе последен мач на "Ролан Гарос" за него.

Освен двата финала, бившият №3 в света има и два полуфинала в надпреварата. Той бе изпратен с аплдосменти от пълните трибуни и дори държа кратка реч, което е прецедент в мачове от квалификациите, но този път все пак ставаше въпрос за играч, който имаше своето влияние върху надпреварата в последните години.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.3227
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.60689
USD USD 1 1.83027