Рекорден брой заразени с коронавирус в Токио, няма да спират Олимпиадата

Спорт 28.07.2021 08:07 Снимка: ДНЕС+

Рекорден брой заразени с коронавирус в Токио, няма да спират Олимпиадата

Премиерът на Япония призова хората да си стоят вкъщи и да гледат стартовете по телевизията

Министър председателят на Япония Йошихиде Суга обяви на пресконференция, че в японската столица Токио, където в момента продължават Летните олимпийски игри, има рекорден брой заразени с COVID-19.

По думите му обаче, засега властите не мислят за прекратяването на Игрите. „На първо място, благодарение на рестрикциите върху превозните средства и мерките като работа от дистанция, и със съдействието на обществеността, потоците от хора намаляват. Именно поради тази причина не сме разтревожени”, сподели Суга.

Премиерът на Япония допълни, че увеличението на броя на заразените с COVID-19 се дължи на новия Делта вариант, но допълни, че „правителството е осигурило ново лекарство, което предотвратява тежкото протичане на болестта с цели 70% и използването му започва от този момент нататък”. Суга не обяви името на споменатия медикамент.

„Във всеки случаи при тези обстоятелства бих искал да помоля хората да не излизат безпричинно и да гледат Олимпийските и Параолимпийските игри по телевизията”, каза още той./БТА

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448