Надал: Трудно ми е след година пауза да играя на много интензивно ниво

Спорт 06.01.2024 10:52 Снимка: ДНЕС+

Надал: Трудно ми е след година пауза да играя на много интензивно ниво

Испанската тенис легенда Рафаел Надал, който отпадна на четвъртфиналите на турнира в Бризбейн от австралиеца Джордан Томпсън и няма да се срещне с Григор Димитров на полуфинал, говори след загубата си.

"Тъжен съм, защото пропуснах няколко възможности да спечеля, въпреки че не изиграх голям мач. Бях на една точка от победата. То съперникът ми игра много добре и заслужава всички комплименти. Трябва да съм доволен и да го поздравя", каза Надал на пресконференцията.

"Не знам още какво е състояние ми, ще видим утре сутрин, като се събудя. Бях внимателен последните дни, защото знам, че за тялото ми е трудно след година пауза да играе на много интензивно ниво. Когато нещата станат трудни, не знаете как ще реагира тялото ви. Трябва да запазя висок дух, нищо не се е променило. Ако имам проблем, трябва да го приема. Не бях участвал в турнири толкова дълго време, това е само началото.

Надявам се, че няма нищо сериозно и следващата седмица ще мога да тренирам и да играя на откритото първенство на Австралия. Честно казано, вече не съм сигурен в абсолютно нищо", добави испанецът.

"Болката по време на мача не беше много голяма. Важното е, че успях да изиграя три мача тук.

Боли ме на същото място като миналата година, но усещането е различно. По-скоро е неудобство в областта на мускула, миналата година беше сухожилието. Чувствам, че мускулът е уморен. Но не е същото като миналата година, когато усетих остра болка. Проблемът е, че е на същото място и това създава повече притеснение.

В идеалния вариант би се приело само като преумора на мускула след няколко дни на усилия и много труден мач. Знаехме, че това може да се случи и за това казах от самото начало, че ще бъде конкурентен след няколко месеца. Вече казах, че не се връщам да печеля турнири, а да играя тенис и да го правя по най-добрия начин", сигурен е носителят на 22 титли от "Големият шлем".

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549