Моуриньо: Написахме история, оставам в Рома

Спорт 26.05.2022 13:04 Снимка: ДНЕС+

Моуриньо: Написахме история, оставам в Рома

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо обяви, че ще води тима и през следващия сезон, след като вчера "вълците" спечелиха първи европейски трофей в историята си под ръководството на португалеца. Рома победи Фейенорд с 1:0 във финала на Лига на конференциите в Тирана.

За Моуриньо това бе пети европейски трофей (два пъти Шампионската лига, два пъти Купата на УЕФА/Лига Европа и един път Лига на конференциите), като той се превърна в първия наставник, спечелил и трите европейски турнира. "Великото нещо в кариерата ми е, че като изключим Лига Европа с Манчестър Юнайтед, бе много специално да спечеля трофеи с Порто, Интер и Рома. Едно е да спечелиш, когато всички го очакват, когато са направени такива инвестиции, но е съвсем различно, когато усещането е за нещо безсмъртно, наистина специално", коментира Моуриньо след успеха.

"Това ще остане в историята на Рома. Казаха ми, че само аз, сър Алекс и Джовани Трапатони сме печелили трофеи в три различни десетилетия. Това ме кара да се чувствам малко стар, но е хубаво за кариерата ми", допълни Специалния. "Оставам тук, вече няма съмнения. Дори и да излязат някакви слухове, аз искам единствено да остана", каза още Моуриньо. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648