Лудогорец удари Фенербахче в Лигата на конференциите - 2:0

Спорт 10.11.2023 08:56 Снимка: ДНЕС+

Лудогорец удари Фенербахче в Лигата на конференциите - 2:0

Лудогорец успя да постигне най-важната си победа от началото на сезона, след като победи с 2:0 Фенербахче в сблъсъка им от 4-ия кръг на Лигата на конференциите. Страхотен гол на Пьотровски даде аванс на родния шампион преди Руан Секо да реши всичко в добавеното време и да донесе трите точки за разградчани, които вече имат шест в актива си и са само на точка от втория Нордселанд. "Фенерите" остават едноличен лидер с 9 пункта.

Фенербахче натисна в началните минути и в 14-ата минута бе близо до попадение, след като Брайт Осайи-Самуел проби отдясно и пусна успореден на голлинията пас към Мичи Батшуаи, който се размина с топката, но бе забравен от отбраната на Лудогорец и ако бе нанесъл удар, щеше да отбележи на празна врата.

В 16-ата минута Райън Кент проби отляво и навелзе към центъра, след което дества егоистично и стреля от над 20 метра, топката рикошира и затрудни Симон Слуга, но той все пак успя да избие.

Минута след това защитниците на Фенербахче не се справиха с изчистването на топката и тя попадна в краката на Антон Недялков, който продължи за Якуб Пьотровски, а полякът изстреля истински снаряд към вратата на Доминик Ливакович, който безпомощно изгледа как топката влезе в горния ляв ъгъл на вратата му - 1:0!

В 43-ата минута Бърнард Текпетей проби през центъра и стреля мощно по земя от около 20-ина метра, но Ливакович се справи, след което изрита топката силно напред, но право в ръцете на Симон Слуга, като гостите имаха претенции, че вратарят на Лудогорец е уловил топката извън наказателното поле, но това не беше така.

В началото на втората част Мичи Батшуаи нанесе диагонелен удар, който бе спасен от слуга. В 56-ата минута белгийският нападател преодоля Оливие Вердон и стреля от малък ъгъл, но нацели напречната греда на вратата на Лудогорец.

В 61-вата минута Мичи Батшуаи отново бе близо до гол, след като пое топката на границата на наказателното поле, подхлъзна се, но въпреки това, успя да нанесе опасен удар, който рикошира в бранител на Лудогорец и премина на сантиметри покрай вратата на Симон Слуга.

След двайсетина минута без особено интересни положения влезлият от резервната скамейка Спас Делев изстреля удар от воле от границата на наказателното поле, но бе доста неточен.

Във втората минута от добавеното време на срещата Лудогорец отбеляза и втори гол, с който си реши всичко. Антон Недялков се включи отлично в атаката, намери Аслак Фон Витри, който продължи за Руан Секо в наказателното поле, а нападателят от близка дистанция не сгреши - 2:0!

 Лудогорец - Фенербахче 2:0

1:0 Пьотровски 18
2:0 Руан Секо 90+2

Стартови състави:

Лудогорец (4-3-3): 12. Симон Слуга – 16. Аслак Фон Витри, 24. Оливие Вердон, 22. Франко Русо, 3. Антон Недялков (К) – 30. Педро Нареси, 6. Якуб Пьотровски, 8. Клод Гонзалвеш – 77. Кайо Видал, 9. Квадво Дуа, 37. Бърнард Текпетей

Фенербахче (4-3-3): 40. Доминик Ливакович – 21. Брайт Осайи-Самуел, 95. Юсуф Акчичек, 24. Джейдън Уустерволде, 7. Ферди Кадиоглу – 5. Исмаил Юксек, 27. Мигел Креспо, 26. Миха Зайц – 11. Райън Кент, 23. Мичи Батшуаи, 10. Душан Тадич (К)

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822