Лацио развя бялото знаме след поражение от Милан

Спорт 05.07.2020 12:53 Снимка: БГНЕС

Лацио развя бялото знаме след поражение от Милан

Отборът на Лацио понесе удар по амбициите си за титлата в Серия А, след като отстъпи на Милан с 0:3 на „Олимпико“ в среща от 30-ия кръг на първенството.

В трети пореден мач „орлите“ се оказаха в ролята на догонващи след попадението на Хакан Чалханоглу, чийто изстрел рикошира от крак на футболист на домакините и направи безпомощен стража на Лацио Томаш Стракоша. Десетина минути по-късно Стефан Раду игра с ръка при центриране на Андреа Конти и главният съдия Джанпаоло Калварезе не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана опитният Златан Ибрахимович, чийто удар не бе убедителен, но мина под плонжа на Стракоша и се отклони от тялото му в мрежата.

Играчите на Симоне Индзаги съумяха да обърнат Фиорентина и Торино след изоставане в резултата в предишните два кръга, но Анте Ребич сложи точка на спора и направи услуга на лидера и действащ шампион Ювентус, който вече има седем точки аванс пред втория Лацио след категоричната си победа над Торино по-рано с 4:1 в градското дерби. Милан се изкачи временно до шестата позиция в таблицата, която дава право на участие в плейофите на Лига Европа, като е на две точки от петия Рома. В следващите си мачове Лацио гостува на Лече, докато Милан приема у дома Ювентус.

В друг мач Сасуоло надигра в къщи Лече с 4:2. Домакините на два пъти повеждаха чрез Франческо Капуто и Доменико Берарди, но новаците се връщаха в двубоя след интервенциите на Фабио Лучиони и Марко Манкозу от дузпа. Въпреки това, Сасуоло пречупи съперника след головете на Жереми Бога и Мерт Мулдур. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827