Конър Макгрегър даде специална премия от 12 000 лева на Пепелянката

Спорт 21.10.2023 10:07 Снимка: ДНЕС+

Конър Макгрегър даде специална премия от 12 000 лева на Пепелянката

Ще видим дали за в бъдеще мога да се изправя срещу български боец. Бойните изкуства в България се разрастват. Има силни бойци. България е силна нация. Моите мениджъри винаги търсят следващите обещаващи таланти. Ще се насладим на шоуто. Надявам се присъствието ми тук да популяризира българската бойна сцена.

Това сподели легендата на смесените бойни изкуства Конър Макгрегър. Ирландецът, който е бивш шампион в две категории на UFC, пристигна в България заради галата на бойните спортове Max Fight 56 и най-вече за да направи реклама на собствената си марка уиски, заради което преди години наби в бар възрастен човек, отказал да пие Proper No Twelve.

Специална премия от 12 000 лв. от Макгрегър получи Йосиф Панов, който в тежък 12-рундов мач победи Санди Месуд и спечели титлата на UBO (Универсална боксова организация) в полусредна категория. Така нашият боксьор с прякор Пепелянката ще намери място в топ 100 на световната ранглиста в категорията, а победата бе 25-а в неговата кариера.

“Искам да помоля за финансова помощ, за да се готвя навън в лагери на много добри боксьори, за да вдигна нивото. 12 рунда са като един малък ад... Трябва ми помощ в подготовката с финансиране. В България вече няма добри спаринг партньори. Имаме добри подрастващи, но с тях не мога да вдигам нивото. Тази победа е за моите деца - Александра и Антъни. Те са моето бъдеще. Вярвам, че ще им дам малко по-спокоен живот”, сподели Панов след мача.

Борислав Велев - Рой постигна опустошителна победа с нокаут само в рамките на първия рунд срещу съперника си от Никарагуа Пабло Мендоа. Това беше 13-ата победа от 13 мача (всичките с нокаут) на профи ринга за Велев, който в предишния си дуел отново под шапката на Max Fight постигна славен успех над Григор Саруханян на 2 юни.

За бързата си победи Велев получи награда от Конър Макгрегър - бутилка от уискито на ирландеца с негов автограф.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481