Испания не допусна сензация на Евро 2024

Спорт 01.07.2024 00:53 Снимка: ДНЕС+

Испания не допусна сензация на Евро 2024

Четири гола пратиха страхотния испански тим на четвъртфинал

Може би най-силно играещият отбор на Евро 2024 - Испания, напълно заслужено достигна до фазата на четвъртфиналите.

Испанците победиха сензацията Грузия с 4:1, като по този начин с пореден тотално надигран опонент, продължават да крачат напред в турнира.

Макар сензационно мачът да започна с грузински гол - първи във вратата на Испания на турнира, сензация в Кьолн нямаше ис оглед показаното от двата тима, напълно логично и заслужено по-добрият тим в срещата стигна до победата.

Идвайки от най-трудната група на Евро 2024, Испания тотално надигра третите в света хървати, след това действащия европейски първенец Италия, стори същото с резервния си тим срещу Албания, а сега демонстрира страхотния си футбол и срещу очарователните грузинци.

Грузинците, които грабнаха сърцата на неутралните фенове със смелия си футбол и постигнатото в груповата фаза, но просто този тим нямаше силите и класата да измъкне нещо от тазвечершния дуел.

А всичко започна мечтано, защото макар от първата минута Испания да натика опонента си в собствената му врата и да имаше достатъчно шансове да вкара ранен гол, до резултатът откри Грузия.

Снимка: Getty images

В 18-ата минута с буквално първата атака и първото преминаване на центъра за грузинците, Хвича Кварацхелия напредна по десния фланг и центрира, а Робин Ле Норманд си вкара нелеп автогол.

Това бе първи гол в испанската врата на Евро 2024, но пък осмият автогол в турнира.

Неочакваното и нелогично развитие не стресна особено испанците, които продължиха да следват своя план и да атакуват разнообразно, като след няколко пропуска в 39-ата минута логичното се случи.

Родри бе героят, който с удар от границата на наказателното поле изравни за 1:1.

Снимка: Getty images

През втората част чисто игрово нещата не се промениха особено. Грузия имаше само един реален шанс за гол, като по иронията на съдбата той дойде с удар на Кварацхелия от центъра на терена, с който можеше да изненада вратаря Унай Симон.

Исапния отново контролираше всичко, а постигнатият още в 51-ата минута обрат спомогна за далеч по-лесното провеждане на това полувреме.

Голът вкара Фабиан Руис с глава, като резултатът 2:1 се задържа до 75-ата минута.

Снимка: Getty images

Тогава грузинците сякаш вече решиха да погледнат по-смело към вратата на противника, а това отвори пространства в отбраната им и резултатът не закъсня.

Нико Уилямс вкара за 3:1, а малко след това и Дани Олмо се разписа за 4:1.

Всичко това позволи на испанците съвсем спокойно да доиграят мача и по безапелационен начин да достигнат до четвъртфинала.

А този четвъртфинал ще бъде супер сблъсък на може би двата най-силно играещия отбора - Германия и Испания.

CHF CHF 1 2.01861
GBP GBP 1 2.30668
RON RON 10 3.93005
TRY TRY 100 5.57017
USD USD 1 1.82022