Хамилтън: Благодаря на Господ, че съм жив

Спорт 13.09.2021 18:50 Снимка: ДНЕС+

Хамилтън: Благодаря на Господ, че съм жив

Макс Верстапен, който беше определен като виновник за инцидента, получи наказание от три места на решетката за предстоящата Гран При на Русия.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън (Мередес) благодари на хората, създали „ореола“ над главите на пилотите в болидите от Формула 1, който спаси живота му в неделното Гран При на Италия. Именно предпазният компонент пое по-голямата част от удара с болида на Макс Верстапен (Ред Бул) на пистата в „Монца“ в неделя.

„Извадих огромен късмет и благодаря на Господ за съществуването на „ореола“. Само той ме спаси, тъй като предпази тила ми. Досега не ме беше удрял болид по главата и претърпях шок. Както се вижда и на снимките, той измести значително главата ми“, каза Хамилтън.

„Истински благодарен съм, че още съм жив. Чувствам се благословен. Сякаш някой бдеше над мен в този момент. Карам в моторните спортове от много години насам и всеки ден съм подлагал живота си на опасност. Очевидно обаче, чак след като се сблъскаш с подобно нещо, започваш да премисляш начина си на живот и осъзнаваш колко сме крехки“, завърши британецът.  /tribune.bg

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911