Грожан: Добре съм, благодаря на медицинските екипи

Спорт 30.11.2020 11:05 Снимка: ДНЕС+

Грожан: Добре съм, благодаря на медицинските екипи

Пилотът на Хаас Ромен Грожан направи видео изявление от болничната си стая, в което успокои всички, че се чувства добре и призна, че най-вероятно така нареченият ореол е спасил живота ми.

Вчера Грожан преживя една от най-тежките катастрофи във Формула 1 от много години насам, след като още в началото на Гран при на Бахрейн болидът му закачи задната гума на Данийл Квят и се заби в предпазните ограждения. От удара колата на французина се разцепи на две и избухна в пламъци, но изключително бързата реакция на медицинските екипи позволиха на Грожан да се измъкне сравнително невредим. Той бе откаран с хеликоптер в болница, където са били третирани изгаряния по ръцете и други части на тялото, след което записа съобщение за своите фенове.

“Здравейте всички, искам да ви кажа, че съм добре. Е, добре до известна степен. Благодаря на всички за съобщенията. Не бях фен на ореола преди години, но мисля, че е страхотно, че го въведохме във Формула 1. Без него нямаше да мога да говоря в момента. Благодаря на всички медицински екипи”, каза Грожан.

Ореолът бе въведен в болидите от Формула 1 от 2018 година и представлява метална преграда около главата на пилотите, която ги предпазва при удар. Според мнозина специалисти именно ореолът, който бе приет скептично в началото, е спасил живота на Грожан след зверската катастрофа. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.816
GBP GBP 1 2.19761
RON RON 10 4.01336
TRY TRY 10 2.16883
USD USD 1 1.61332