Гризман върна Франция на победния път

Спорт 08.09.2021 11:19 Снимка: ДНЕС+

Гризман върна Франция на победния път

Франция надигра Финландия у дома с 2:0 в световна квалификация от група D, играна на стадион „Групама“ в Лион.

Световният шампион беше в серия от две последователни равенства срещу Босна и Херцеговина и Украйна, като не допусна трета поредна издънка в групата си. В герой за „петлите“ се превърна завърналият се под наем в Атлетико Мадрид Антоан Гризман, който отбеляза и двете попадения. Той откри резултата в 25-та минута след асистенция на Карим Бензема, а в началото на втората част оформи и крайния резултат след подаване на Лео Дюбоа.

Така, възпитаниците на Дидие Дешан събраха актив от 12 точки на първото място с три победи и три равенства от шестте си изиграни мача. Финландия е трета с пет пункта от четири срещи. В другия двубой от групата Босна на Ивайло Петев завърши наравно 2:2 с Казахстан.

В мач от група G, Нидерландия разби Турция с 6:1. „Лалетата“ откриха резултата след по-малко от минута след отлична комбинация между Мемфис Депай и Дейви Клаасен, завършена от полузащитника.

Депай покачи на 2:0 малко по-късно, а до края на полувремето реализира и от дузпа. В заключителните мигове на първото полувреме Чаглар Союнджю бе изгонен за втори жълт картон за нарушение срещу Депай, утежнявайки допълнително положението на Шенол Гюнеш и компания. След почивката Депай оформи хеттрика си, а имената си сред голмайсторите записаха още Гуус Тил и Дониел Мален. Турция вкара почетно попадение в самия край чрез Ченгиз Юндер.

Нидерландия оглавява групата с 13 точки, колкото има и Норвегия, която разгроми на свой ред Гибралтар с 5:1, а хеттрик наниза Ерлинг Холанд. Турция е трета с 11 пункта. В другата среща от групата Черна гора и Латвия завършиха при нулево равенство.

Останалите резултати:

Група А:

Азербайджан – Португалия 0:3

Република Ирландия – Сърбия 1:1

Група F:

Австрия – Шотландия 0:1

Дания – Израел 5:0

Фарьорски острови – Молдова 2:1

Група Н:

Хърватия – Словения 3:0

Русия – Малта 2:0

Словакия – Кипър 2:0./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147