Григор Димитров прочувствен: Майка ми и баща ми са моите герои!

Спорт 06.01.2024 19:33 Снимка: ДНЕС+

Григор Димитров прочувствен: Майка ми и баща ми са моите герои!

Страхотната форма, в която се намира, явно прави емоционален най-добрия български тенисист Григор Димитров.

След победата в полуфинала на турнира от сериите АТР 250 в Бризбейн (Австралия) срещу представителя на домакините Джордан Томпсън той каза прочувствени думи по адрес на своите родители Мария и Димитър, които го подкрепяха от трибуните. При тях очите на Григор се насълзиха.

"Хубавият период продължава, този корт е сякаш домашен за мен. Това са невероятни седмици... дойдох рано, представям се добре и съм щастлив, че съм отново на финал. Благодаря за подкрепата", бяха първите думи на Димитров в интервюто на корта.

"Радвам се, че родителите ми са тук, но по едно време видях погледа на баща си и това добави допълнително напрежение.

Щастлив съм, че имам шанс да прекарам повече време със семейството си, да пътуваме заедно. Да сме заедно на празниците. През годините не съм бил много с тях и сега се опитвам да се реванширам. Семейството е най-важно! А и да съм с тях ме подготвя да си изясня това как ще изглежда животът ми, след като напусна корта.

В момента изживявам мечтата си - играя тенис, стигнах на финала, искам да продължа и утре ще трябва да изиграя още един двубой.

Като малък ме питаха кой е моят герой. Моите родители са моите герои, аз продължавам да се уча от тях. Аз съм това, което съм, благодарение на тях", сподели хасковецът.

Григор коментира и финал утре срещу Холгер Руне от 8,30 ч българско време.

"Той е труден противник. Но и аз съм такъв. Холгер се разви много, много е мощен, постигна страхотни резултати. Но аз мисля да гледам повече от моята страна на мрежата. Искам да си почина, да се възстановя и утре ще се боря", завърши българинът. Двамата с Руне имат по една победа в мачовете помежду си.

CHF CHF 1 2.00064
GBP GBP 1 2.28771
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63473
USD USD 1 1.82447