Григор Димитров призна: Влюбих се в Монако

Спорт 13.12.2023 12:46 Снимка: ДНЕС+

Григор Димитров призна: Влюбих се в Монако

Вече над 10 години Григор Димитров е сред звездите, които избраха да живеят в Монако. Когато сезонът приключи, той обикновето избира да си бъде у дома през паузата. В разговор с местните медии 14-ият в световната ранглиста по тенис донякъде разкри причините да предпочете княжеството за свой дом.

“Григор Димитров е един от естетите в тениса. Един от тези, които докарват много хора почти до екстаз с атрактивната си игра. Страстта му към добрия класически тенис и красивите неща явно го убеди да премести багажа си тук. В Монако той откри своето “уютно местенце”, най-вече в “Монте Карло кънтри клуб”, където няколко пъти в годината показва уменията си в тренировките. Точно там той се среща с тенисистите от следващите поколения, на които отделя част от времето си. Така бе и миналата седмица, когато бе в клуба за коледното парти на децата.

“Направо се влюбих в Монако”, призна Димитров и това обяснява всичко”, пише “Монако-матен”.

От няколко дни Григор е в Дубай и тренира в местния филиал на академията на Патрик Муратоглу. Французинът е един от бившите треньори на Димитров и даже бе с него в София преди години, когато най-добрият български тенисист игра в националния отбор за купа “Дейвис”.

На Григор му предстои участие в демонстративната световна лига с отбора на “Хвърчилата”. Отличният сезон, който направи, бе оценен и от TennisTV. От специализирания канал избраха кадър с Димитров за един от най-добрите през тази година. Моментът е след загубата на Григор от Новак Джокович на финала на “Мастърс 1000” в Париж, когато разочарованият ни сънародник не успя да сдържи сълзите си.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549