Дузпа и златна резерва пратиха Англия на втори еврофинал

Спорт 11.07.2024 00:02 Снимка: ДНЕС+

Дузпа и златна резерва пратиха Англия на втори еврофинал

Нападателят Оли Уоткинс посече "лалетата" с късен гол за 2:1

Мачът започна в добре познатото приспивно темпо на англичаните, но те бяха наказани още в седмата минута. Деклан Райс загуби топката от Шави Симонс и нападателят на Лайпциг напредна преди да отправи страхотен шут за пореден супер гол от далечна дистанция на първенството. Вратарят Джордан Пикфорд докосна топката, но нямаше как да я отрази.

Англия потърси бърз отговор с няколко статични положения, а в 13-ата минута Хари Кейн отправи далечен и коварен удар, при който вратарят Вербруген се разтегна, за да отрази. Малко след това нападателят стреля и над вратата след много добър пробив на Букайо Сака.

Във втората ситуация при удара на Кейн той беше закачен от крака на Дензъл Дъмфрис, след като вече изстреля топката. След разглеждане с ВАР съдията Феликс Цвайер посочи бялата точка и в 18-ата минута Кейн бе точен.

"Трите лъва" използваха импулса и в 23-ата минута Фил Фоудън беше на сантиметри да осъществи пълен обрат. Той слаломира между няколко защитници и бутна топката по земя преди Дъмфрис да я избие на гол линията. Огромен шанс.

Снимка: Getty Images

 

 

Последваха силни минути на "лалетата" и в 30-ата след центриране от корнер отново Дъмфрис беше замесен, като този път стреля с глава и топката срещна напречната греда. В ответната атака Фил Фоудън опита да повтори изпълнението на Ламин Ямал от ден по-рано и също нацели греда, но страничната. Шоуто на терена бе страхотно.

До края на полувремето и двата отбора приоритизираха  това да не дават топката на съперника, а единственият удар дойде отново от крака на Фоудън, като изпълнението му по земя бе спасено комфортно.

Първите 15-20 минути на втората част преминаха под диктовката на англичаните, които продължиха дълготрайно да владеят топката, но и да не създават нищо опасно. Често "лалетата" се включваха в това русо, когато самите те я притежават. Ситуацията се промени в 65-ата минута, когато след центриране от фаул Върджил Ван Дайк засече, а Джордан Пикфорд направи най-доброто си спасяване до момента в мача.

В 79-ата минута Англия стресна своя съперник с попадение, което беше отменено. Фоудън изведе Кайл Уокър, а той върна към Букайо Сака. Крилото на Арсенал вкара със силен удар, но бе отсъдена засада на защитника на Манчестър Сити.

В началото на добавеното време Англия наказа болезнено своя съперник. Резервата Коул Палмър подаде в наказателното поле на друга резерва в лицето на Оли Уоткинс и нападателят на Астън Вила се обърна преди да вкара с диагонален удар по земя - 2:1.

До края "лалетата" не успяха да организират опасна атака и отпаднаха на полуфинала за четвърти пореден път.

CHF CHF 1 2.09404
GBP GBP 1 2.35223
RON RON 10 3.93234
TRY TRY 100 5.29676
USD USD 1 1.8165