Димитров и Джокович тръгнаха с победи на Адриа Тур

Спорт 14.06.2020 08:08 Снимка: БГНЕС

Димитров и Джокович тръгнаха с победи на Адриа Тур

Първата ракета на България Григор Димитров спечели първата си среща на демонстративния турнир Адриа Тур, организиран от световния номер 1 Новак Джокович, в сръбската столица Белград.

В първия уикенд от Балканските серии нашият тенисист триумфира в три сета над Душан Лайович – 4-3 (2), 3-4 (5), 4-1 за малко над 1 час и 20 минути. В първия сет Лайович проби за 2-1, но при сервис за сета допусна пробив на свой ред и отстъпи убедително в тайбрека. Във втората част ролите се размениха, като след четири последователни брейка, Димитров загуби драматично в тайбрека, водейки с 5-3. В решителния трети сет 29-годишният хасковлия стигна до успеха след един-единствен пробив.

В другия двубой от групата на Григор и Лайович, Доминик Тийм спечели след отказ на Дамир Джумхур в самото начало на срещата. Босненецът получи травма на адукторите и трябваше да бъде следващият съперник на Димитров, но контузията няма да му позволи да продължи в съревнованието. Вместо него, опонент на Гришо във вечерната сесия ще бъде изгряващият сръбски талант Никола Милойевич, а мачът ще бъде след 21:00 часа българско време.

В другата група световният номер 1 Новак Джокович Световният номер 1 Новак Джокович стартира с категорична победа над своя сънародник и добър приятел Виктор Троицки в първия си двубой от демонстративния турнир Адриа Тур.

Джокера, който е организатор на Балканските тенис серии, спечели с 4-1, 4-1 след малко над 35 минути игра пред родна публика в сръбската столица Белград. В първия сет той реализира пробив в четвъртия гейм, докато във втория направи два по пътя към убедителното си начало в надпреварата.

Джокович, снимка: БГНЕС

В другата среща от групата Александър Зверев обърна Филип Крайнович за победа с 0-4, 4-3 (5), 4-3 (2). Германецът бе отвян от сърбина в първата част, но след здрава битка и два тайбрека спечели първи успех в съревнованието. По-късно Ноле излиза на корта срещу Крайнович, докато Зверев ще играе с Троицки.

Надпреварата в Белград се провежда във формат 2 от 3 сета при четири спечелени гейма на сет. За финала в неделя ще се класират съответно първите от група А и група Б. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147