Датчаните са бесни на ВАР: Не може да има засада от 1 сантиметър

Спорт 30.06.2024 12:27 Снимка: БТА

Датчаните са бесни на ВАР: Не може да има засада от 1 сантиметър

Йоаким Андерсен бе в центъра на най-интересните събития при загубата на Дания с 0:2 от Германия в осминафиналите на Евро 2024. Датчаните прескочиха груповата фаза без да спечелят нито един от трите си двубоя, така че отпадането от домакините в осминафиналите не би трябвало да е изненада.

Но начинът, по който това се случи, доведе до много дискусии и остави горчив привкус за северняците.

Андерсен вкара гол малко след началото на второто полувреме, но той и съотборниците му нямаха кой знае колко време да се зарадват, тъй като намеса на ВАР отмени попадението. Заради засада на Томас Дилейни малко преди това. Повторенията показаха, че... върхът на бутонката му е зад защитник на германците.

А след като играта бе подновена, центриране на Давид Раум в датското наказателно поле се отби в ръката именно на Йоаким Андерсен. И ВАР пак стъпи на сцената, като съдиите отсъдиха дузпа. Кай Хаверц я отбеляза и после връщане за Дания просто нямаше.

След края на мача селекционерът на загубилия отбор Каспер Хюлманд бе меко казано недоволен от случилото се.

"Имаме снимка на засада, отсъдена заради един сантиметър. Това е невъзможно. Няма как да дадеш засада от сантиметър", заяви разочарованият треньор, но не спря дотук, като коментира и дузпата, дадена 16 секунди след отменения гол на неговия тим.

"Казаха ни, че не трябва защитниците ни да държат ръцете си зад гърбовете си. Тези 16 секунди бяха ключови за развитието на мача. Когато ВАР се използва по този начин е просто несериозно", добави още Хюлманд.

CHF CHF 1 2.01861
GBP GBP 1 2.30668
RON RON 10 3.93005
TRY TRY 100 5.57017
USD USD 1 1.82022