Червен картон за брутален фаул отвори път и за първата изненада на Копа Америка

Спорт 23.06.2024 16:16 Снимка: ДНЕС+

Червен картон за брутален фаул отвори път и за първата изненада на Копа Америка

Мексико страда и все пак измъкна победата срещу Ямайка, но на висока цена

Първият червен картон на Копа Америка дойде в типичен за региона стил, а след него тръгна и първата изненада на турнира. Фаворитът Еквадор загуби с 1:2 от Венецуела в мач от група В, след като от 22-рата минута игра с човек по-малко.

И то, не просто с 10 души, а без звездата си и основен голмайстор Енер Валенсия. Нападателят посегна да довкарва отбита топка след шут на съотборник, но кракът му отиде високо и директно влезе в областта на врата и брадичката на съперников бранител. Беше като удар от кунг-фу, макар очевидно не това бе целта на Валенсия.

Първоначално реферът Вилмар Ролдан от Колумбия показа жълт картон, но бе извикан на монитора от асистентите си на ВАР. И видя бруталното влизане вече на повторения, а те не бяха никак приятни. Червен картон.

Еквадор въпреки това бе по-добрият отбор до почивката и заслужено поведе с гол на Йереми Сармиенто в 40-ата минута.

Венецуела празнува втория гол във вратата на Еквадор

Венецуела празнува втория гол във вратата на Еквадор

Снимка: Getty Images

През второто полувреме обаче силите не стигнаха, а агресивните играчи на Венецуела тръгнаха в атака. В 64-ата минута Джондер Кадис изравни с шут по диагонала, а десет минути по-късно Едуард Бейо довкара топката, отбита от вратаря на еквадорците Алекс Домингес.

Това е едва осма победа на Венецуела в цялата история на участия в Копа Америка. И дойде в мач №71 на отбора! Ето толкова значима е изненадата.

В другия мач от група В над 55 хиляди мексиканци изпълниха трибуните на стадиона в Хюстън, но се измъчиха.

Техните любимци все пак биха Ямайка с 1:0 след красив гол на Херардо Артеага в 69-ата минута, но нещата не изглеждаха никак добре за Ел Три.

Мексиканска радост след попадението на Артеага

Мексиканска радост след попадението на Артеага

Снимка: AP/БТА

Гол на звездата на Уест Хем Михаил Антонио бе отменен заради засада в началото на второто полувреме, а "реге бойс" имаше и други ситуации да поведе.

Неговият съотборник на клубно ниво и най-голям ас на мексиканския състав Едсон Алварес бе изнесен с травма още в 30-ата минута, а камерите показаха сълзи на очите му. Предполага се, че няма да играе повече на турнира.

Следващите мачове в понеделник сутринта наше време:

01:00 ч САЩ - Боливия (MAX Sport 3 HD)

04:00 ч Уругвай - Панама (MAX Sport 3 HD).

CHF CHF 1 2.03013
GBP GBP 1 2.31082
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.55842
USD USD 1 1.82702