В Аржентина правилата са други: Уволниха зам.-министър, призовал за извинение за расизма

Спорт 18.07.2024 18:07 Снимка: ДНЕС+

В Аржентина правилата са други: Уволниха зам.-министър, призовал за извинение за расизма

Заместник-министърът на спорта в Аржентина Хулио Гаро се прости с длъжността си, след като поиска от Лионел Меси, капитан на националния отбор по футбол, да поднесе извинение за песента, която Енцо Фернандес изпълни. Както е известно, халфът на Челси се въвлече в расистки скандал, след като пусна видео, в което пее песен, насочена към африканските корени на националите на Франция.

Нареждането за уволнение дойде директно от кабинета на Хавиер Милей - президент на страната.

"Нито едно правителство не може да казва на аржентинския национален отбор какво да мисли или какво да прави. Става дума за световен шампион и двукратен носител на Копа Америка. Същото важи и за всеки един друг гражданин. Поради тази причина Хулио Гаро вече не е заместник-министър на спорта на страната", гласи позицията от страна на президенството.

Гаро бе заявил, че капитанът на националния отбор трябва да се извини за случилото се, също както и аржентинската футболна федерация, защото подобни действия поставят страна с толкова слава в лоша позиция.

Самият Гаро се извини малко след изказването си, като бе категоричен, че не е искал да обижда никого и дори е предложил оставката си.

Но в крайна сметка бе уволнен преди тя да бъде приета.

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095