Божинов разтрогна с Левски, дарява 3 заплати

Спорт 03.09.2021 16:40 Снимка: ДНЕС+

Божинов разтрогна с Левски, дарява 3 заплати

"Сините" съобщиха официално, че днес Валери Божинов е прекратил договора си с тима.

Контрактът на нападателя е прекратен по взаимно съгласие, като футболистът се отказва от всички дължими му заплати до края на договора.

По закон "сините" ще трябва да му изплатят три заплати под формата на обезщетение за прекратяването на контракта. Ръководството на Левски ще плати въпросната сума, като Божинов веднага ще я дари в клуба.

Ето какво написаха от Левски:

"Левскар да си братко е дума голяма... Днес тази максима бе потвърдена за пореден път от едно голямо „синьо“ сърце. Шапки долу пред Валери Божинов, който прекрати договора си с „ПФК Левски“ по взаимно съгласие без да предяви каквито и да било претенции към любимия клуб.

Той бе неотлъчно до тима в най-тежкия му период, помогна с опит и ценни насоки към младите играчи, не спря всеки ден да мисли за доброто на „Левски“,а днес се отказа и от дължимите му заплати до края на контракта.

По закон дължимите 3 месечни възнаграждения към Валери Божинов, ще му бъдат изплатени, а той веднага ще ги дари в клуба, виждайки трудното положение в момента. Благодарим за всеотдайността, Валери! „Левски“ винаги ще е твоят дом!"/tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448