Банковата сметка на "Локо" (Пд) е със запор от НАП

Спорт 08.01.2024 17:35 Снимка: ДНЕС+

Банковата сметка на "Локо" (Пд) е със запор от НАП

Целта е да сме шампиони, каза треньорът Александър Томаш

Банковата сметка на "Локомотив" (Пд) е със запор от НАП. Причината е заради актуализация на данни. Смятам, че ще се справим с тази ситуация до дни. С лицензирането на клуба няма да имаме проблеми. Важното е да не се увеличават задълженията.

Това заяви изпълнителният директор на "черно-белите" Павел Колев на пресконференция преди първата тренировка на тима, с която стартира подготовката за пролетния полусезон на Efbet лига.

Шефът добави, че от началото на декември са се променили доста неща в клуба. Извършена е промяна на неговата собственост, същото ще стане и с целите му. Най-важното било финансовата му стабилизация.

"Насрочено е общо събрание, на което ще бъде избрана нова управа "Локомотив". Може да се проведат разговори с отделни футболисти за намаляване на техните заплати, но няма да има сериозна промяна в бюджета. Възнагражденията в клуба са по-скромни в сравнение с водещите отбори у нас", каза още Павел Колев. Вратарят Динко Хоркаш, който е спряган за трансфер в чужбина, започва подготовка със "смърфовете". Към тима ще се присъедини и Евандро. Играчите, които отказват да подпишат договорите си, няма да бъдат пратени на пейката, категоричен е Колев.

Проблем е, че клубът все още не може да ползва всички нужни помещения на стадион "Локомотив". За това ще се водят преговори с община Пловдив.
"Ситуацията в Локомотив е динамична. Аз съм професионалист. Искам да имаме лагер в чужбина, но се съобразявам с решението на шефовете да се подготвяме само в Пловдив. Ако всичко е наред, Мартин Райнов ще подпише договор. Имаме и футболисти на проби. Няма незаменими играчи. Отстрани погледнато, нещата изглеждат трагични, но може да бъдем по-добри от първия полусезон. Целта е да сме шампиони. Подготовката и селекцията ще бъдат ден за ден. Не са водени преговори за нов договор с мен", заяви старши треньорът на "Локо" Александър Томаш. Спортният директор на клуба Илко Пиргов добави, че се работи по изграждането на базата в пловдивския район "Тракия", но все още е рано да се каже кога ще бъде напълно готова, за да се тренира на нея.

CHF CHF 1 2.00064
GBP GBP 1 2.28771
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63473
USD USD 1 1.82447