Англия не би Дания и ще трябва да се потруди за елиминациите

Спорт 20.06.2024 22:36 Снимка: ДНЕС+

Англия не би Дания и ще трябва да се потруди за елиминациите

Класирането на Англия напред в турнира все още не е сигурно

Соченият за голям фаворит за титлата от Евро 2024 отбора на Англия изигра втори пореден неубедителен мач на първенството, като този път дори не успя да стигне и до успеха.

Англичаните направиха равенство 1:1 с Дания, като при всички положения "Трите лъва" ще бъдат подложени на нова порция критики след представянето си.

Подобно на сблъсъка срещу Сърбия отпреди няколко дни, който все пак бе спечелен, днес англичаните отново бяха твърде пасивни и неубедителни, като този път опонентът им Дания заслужено успя да открадне точка.

Това затвърди традицията Англия да няма две поредни победи на Европейско първенство, но пък и въпреки това нищо толкова фатално не се е случило за дългосрочната цел на англичаните.

"Трите лъва" остават лидер в групата с четири точки и държат съдбата в ръцете си преди мача със Словения и драма около продължаването към елиминациите не би трябвало да има, но пък също така не бива да се забравя, че продължаването напред все още не е факт.

Снимка: Getty images

Иначе нещата тръгнаха добре за англичаните, които поведоха в 18-ата минута чрез звездата си в предни позиции и капитан на отбора - Хари Кейн.

В основата на попадението обаче бе груба индивидуална грешка в датската отбрана, която подари топката на Кайл Уокър, той центрира, а след серия рикошети топката стигна до Хари Кейн и резултатът стана 1:0.

Но отново доста необяснимо, сценарият от мача със Сърбия се повтори и веднаха след поапдението си, отборът на Англия рязко намали темпото и се прибра назад, тръгвайки да брани аванса си в доста ранен етап от мача.

Снимка: Getty images

Но за разлика от Сърбия, Дания се оказа доста по-опасен съперник. При няколко добри атаки сякаш на англичаните им се размина, но нямаше какво да ги спаси в 34-ата минута, когато Мортен Юлманд стреля от около 30 метра и с отлично насочения си шут прати топката в долния ъгъл на английската врата. Топката се отби в страничната греда и премина голлинията за 1:1.

Поредният шедьовър от началото на Евро 2024 и първи гол за Юлманд с националната фланелка.

Снимка: Getty images

Така и завърши първото полувреме, а през втората част нещата на терена не се промениха особено.

Англия играеше необяснимо пасивно, включително с доста брак в отиграванията на отделните играчи, докато Дания изглеждаше като доста по-агресивният и решен да търси победата състав.

Все пак трябва да отчетем, че в първата половина на това второ полувреме Фил Фоудън нацели греда с далечен удар, а шанс се откри и пред Букайо Сака, но Каспер Шмайхел спаси.

Дания също имаше своите шансове, макар и не от чисти положения, но няколко опасни удара и няколко опасни атаки, които обаче "червеният динамит" не реализира.

Така сякаш логично мачът завърши наравно 0:0, а двата тима държат съдбата си в своите ръце.

Англия е лидер в групата с 4 точки, Дания и Словения имат по две, а Сърбия е с една. В следващия кръг на 25 юни мачовете са Англия - Словения и Дания - Сърбия.

CHF CHF 1 2.04051
GBP GBP 1 2.31588
RON RON 10 3.92982
TRY TRY 100 5.55694
USD USD 1 1.82976