Звезда от култовия сериал Friends продава имението си в Малибу за $15 милиона

Любопитно 13.09.2020 08:45 Снимка: ДНЕС+

Звезда от култовия сериал Friends продава имението си в Малибу за $15 милиона

Звездата от култовото телевизионно шоу Friends Матю Пери е обявил за продажба имението си в Малибу. Исканата цена за имота възлиза на 14,95 милиона долара.

Къщата разполага с четири спални и се намира на брега на океана в Южна Калифорния. Имението беше ремонтирано основно преди около десетилетие от Скот Гилън - един от най-известните архитекти на топ звездите от Лос Анджелис.

Домът на Пери, познат сред повечето като Чандлър от "Приятели", излезе на пазара в края на месец август, като офертата е на брокерите Джош Флаг и Боби Бойд от Rodeo Reality. Офертата беше забелязана за първи път от списание Variety.

51-годишната звезда от дългогодишния американски ситком прекара по-голямата част от пандемията на новия коронавирус в двуетажния си дом. От там Пери публикува множество постове и изображения в социалните медии, наред със своите опасения относно здравната криза, която порази света.

В една от най-виралните си публикации от началото на месец май, когато голяма част от Калифорния все още беше строго блокирана, Пери сподели снимка на група плажуващи, очевидно пренебрегващи заповедите за социално дистанциране.

"Това е сцена от вътрешния ми двор. Без маски, на разстояние един крак един от друг. Това е нещото, което ме кара да искам да крещя. Докато не си спомня, че имам къщата на Малибу", написа тогава гневно Пери от стъкления си балкон.

Други публикации пък показват, че той прекарва времето си, печейки бисквитки в лъскавата си отворена кухня и улавя "живите" залези на Малибу.

Пери купи съвременно реконструираната къща от Гилън чрез тръст през 2011 година, като тогава плати за имота 12 милиона долара в брой, показват имотните данни.

Къщата е типичен за архитекта Гилън "шедьовър", пише Mansion Global. Подобния на таванско помещение интериор се отличава с широко отворен план на пода, който може да се похвали с изчистения си стил. Домът се простира на около 1 700 квадратни метра площ. Има стъклени стени, които "поемат" красотата на вълните на океана, както и домашно кино и външна хидромасажна вана, показва още описанието на имота.

Това обаче не е единствения имот, който Пери продава. Миналата година той обяви за продан и пищния си мезонет с четири спални, който се намира в ексклузивния квартал на Лос Анджелис Century City. Апартаментът стана собственост на Пери през 2017 година срещу 20 милиона долара. Цената, която Пери иска за мезонета сега, възлиза на 35 милиона долара.

Като причина за продажбите звездата посочва, че иска да прекарва повече време в Ню Йорк./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448