Ваксинацията е на мода

Любопитно 28.09.2021 18:56 Снимка: ДНЕС+

Ваксинацията е на мода

Ваксините срещу COVID-19 са една от най-дискутираните теми в последните месеци. А желанието на всички ни с тази пандемия да се свърши час по-скоро накара и много компании и известни личности да обединят усилия, за да гарантират равен достъп до препаратите във всички точки на света.

Преди дни се проведе събитието Blobal Citizen Live, по време на което принц Хари и Меган Маркъл категорично заявиха, че това къде си роден не бива да е решаващо дали ще получиш ваксина или не.

А междувременно покрай Седмицата на модата в Милано един известен бранд също реши да подкрепи тази кауза, но по малко по-различен начин.

От модната къща Valentino пуснаха в продажба суитшърт с надпис Vaccinated и логото на бранда. Цената му е 750 долара, а всички приходи от продажби на дрехите ще отидат към UNICEF, за да подкрепят работата й с глобалната платформа за споделяне на ваксини COVAX, предава Reuters.

Черните суитшърти с червен надпис са създадено първоначално от малка компания в Лос Анджелис, наречена Cloney, без италианската марка да знае за тях. Но когато дизайнерът от Valentino Пиерпаоло Пичоли разбира за тях, изкупува наличните пет бройки и ги подарява на приятели като Лейди Гага.

След това Пичоли решава модната къща от Италия да започне да произвежда дрехите и да го прави с благородна кауза. А ако и ние искаме да се включим към нея и да се похвалим със суитшърта, все още можем да си го купим на сайта на марката. /lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448