Следвайте тези съвети и ще отслабнете за нула време

Любопитно 02.06.2020 16:30 Снимка: ДНЕС+

Следвайте тези съвети и ще отслабнете за нула време

Поставете си ясна, измерима и постижима цел! Запазете си я някъде, където ще може да ви припомня какво се опитвате да постигнете.

Пийте чай! Изследвания показват, че тези, които консумират черен, зелен или бял чай, имат по-нисък индекс на телесната маса.

Яжте лют червен пипер! Публикация в British Journal of Nutrition демонстрира, че лютият червен пипер може да стимулира горенето на мазнини.

Намалете обработените въглехидрати! Те не правят нищо полезно, освен да създават среда за натрупване на мазнини.

Яжте повече зеленчуци! Хранителни са, осигуряват фибри и имат малко калории.

Яжте повече плодове! Плодовете няма да ви причинят наддаване и това важи дори за богатите на захар плодове като банани и пъпеши.
Вдигайте тежести. Правилото е просто: горете повече калории, отколкото приемате.

Приемайте повече протеини! Замяната на рафинираните въглехидрати с чист протеин ще помогне на метаболизма чрез нещо, наречено термичен ефект на храната.

Пийте вода! Пиенето на вода преди хранене може да редуцира глада, а принципният прием помага да се горят калории по време на почивка (след тренировка).

Водете записи! Няма по-добър начин да проследявате развитието си.

Използвайте стълбите! Пропуснете ескалатора и асансьора. Това няма да доведе до грандиозен успех, но всеки малък напън е от значение.

Не пазарувайте гладни! Така рискувате да саботирате усилията си, купувайки всичко останало, но не и това, което е в списъка.

Подменяйте гарнитурата със задушени зеленчуци! Повечето ресторанти позволяват да смените пържените картофки с друг вид гарнитура. Възползвайте се.

Печете, не пържете!

Смейте се повече! Изследване, представено на Европейския конгрес върху затлъстяването, открива, че всеки, който се смее силно за около 10 – 15 минути всеки ден, изгаря допълнително от 10 до 40 калории на ден. Умножете това по 365 дни.

Пропуснете десерта!

Използвайте по-малки съдове! По този начин ще има по-малко място, което да запълвате.

Забавете яденето! Отнема приблизително 15-20 минути, докато стомахът усети, че е пълен. Ако продължавате да ядете с бързи темпове, има опасност да преядете.

CHF CHF 1 1.82056
GBP GBP 1 2.17694
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.28993
USD USD 1 1.65987