Сър Пол Маккартни: Вдъхновението може да дойде отвсякъде

Любопитно 07.12.2020 10:56 Снимка: ДНЕС+

Сър Пол Маккартни: Вдъхновението може да дойде отвсякъде

78-годишният „бийтълс” написа новия си албум “McCartney III”, по време на пандемията и докато светът беше заключен. Той заяви, че докато много изпълнители са се затруднили да намерят вдъхновение за творчеството си, той се е обърнал към богатото си минало на музикант.

Макартни каза пред „Sunday Times”:„Знаете, че вдъхновението може да дойде отвсякъде. Не само от взаимодействие с другите. Истината е основното нещо, което идва от свръхактивната ми менталност – тя винаги е включена, но песните ми никога не са били за всекидневни и текущи събития”.

Пол пише по същия начин от десетилетия, използвайки хита на „Бийтълс” „Eleanor Rigby“ – издаден през 1966 г. – като пример за песен, която е написал, когато не е намерил вдъхновение само в себе си.

Той добави: „Не е като да познавам някой на име Елинор Ръгби. Това беше израз на моята съпричастност към самотните стари дами и в този случай имаше една близост – живеех в Ливърпул, там пазарувах. Имахме дълги разговори с някои възрастни дами. Години по-късно това вдъхнови ‘Eleanor Rigby“.

Маккартни обича да поглежда назад към края на 50-те и 60-те години, с които е израснал, тъй като казва, че „обикновеният живот“ е много по-интересен от живота на рок звездата, който му се налага да води.

„Е, това е богатата „жилка” – обикновеният живот. И задачата е да звучи не обичайно, а да го празнуваме. За мен е добре да черпя вдъхновение от такива неща. Това е една от големите ми области на изследване”./БГНЕС

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648