Сър Иън Маккелън след инцидента: Очаквам с нетърпение да се върна на работа

Любопитно 19.06.2024 19:09 Снимка: ДНЕС+

Сър Иън Маккелън след инцидента: Очаквам с нетърпение да се върна на работа

Сър Иън Маккелън заяви, че "очаква с нетърпение да се върне на работа и да се възстанови напълно" след падане от сцената на театър в Уест Енд, Лондон в началото на седмицата, съобщава ВВС.

В съобщение в платформата Х той благодари на хората за "любезните им послания и подкрепа" и добави, че е "изключително задължен" на служителите на Националната здравна служба, които са го лекували. "Нараняванията ми бяха диагностицирани и лекувани от редица експерти, специалисти и медицински сестри...Те ме увериха, че възстановяването ми ще бъде пълно и бързо и аз очаквам с нетърпение да се върна на работа."

Маккелън не даде повече подробности за здравословното си състояние, нито за това кога по-точно ще се завърне на сцената.

След инцидента постановката бе спряна, а на зрителите бе казано, че ще им бъдат върнати парите. Малко по-късно продуцентите се включиха с изявление, в което казаха, че завръщането на представлението ще бъде отложено за четвъртък. "Радваме се, че Иън се възстановява добре, и очакваме с нетърпение да се върне веднага щом е готов." Те също така благодариха на лекарите в публиката, които са помогнали на актьора, носител на наградите "Оливие" и "Тони".

Иначе пиесата, в която Иън взе участие бе "Кралете на играчите" и е постановка на "Хенри IV" на Шекспир. Сред предишните шекспирови роли на Маккелън са тези на Ричард II, Кориолан, Яго, Ричард III, Крал Лир и Макбет. Предстои му да изпълни и ролята на Хамлет в нова филмова адаптация, режисирана от Шон Матиас.

Той е известен и с ролята си на Гандалф в трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит", както и с участието си във филмите за X-Men. 

CHF CHF 1 2.00495
GBP GBP 1 2.32712
RON RON 10 3.93591
TRY TRY 100 5.42451
USD USD 1 1.79319