Ричард Брансън, Virgin Galactic и детската му мечта да построи хотел в Космоса

Любопитно 15.07.2021 19:12 Снимка: ДНЕС+

Ричард Брансън, Virgin Galactic и детската му мечта да построи хотел в Космоса

На 11 юли милиардерът Ричард Брансън стана първият турист, прекарал четири минути в безтегловност отвъд разделителната граница Карман. Но успешното изпълнение на този исторически полет с кораба SpaceShipTwo се оказа само една от детските му мечти.

Явно изживяването наистина е било великолепно и е надминало очакванията на пионера в космическия туризъм. Защото Брансън, който казва още, че "почти се е върнал на Земята", в момента в пъти по-ентусиазиран да разшири бизнеса.

Сър Ричард Брансън заяви, че бъдещите клиенти на компанията му Virgin Galactic могат да очакват "много повече космически кораби".

В случай че британецът изпълни обещанието си, разходите ще паднат и билетите за космическите туристи ще стане още по-достъпни. В момента цената на един кратък трип до Космоса излиза около 250 000 долара.

Сър Ричард Брансън намекна, че планира създаването на летателни съдове, които да стигат много по-високо и да се задържат по-дълго отвъд стратосферата.

И като стана въпрос за планове, пред Daily Mail милиардерът споделя още, че от малък си мечтае да построи хотел в Космоса.

И това е следващото нещо, което би желал да направи, "ако има време". В случай че не успее, ще остави това да свършат децата му - дъщеря му Холи, която е на 39, и сина му Сам на 36 години./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448