Приложенията, които превръщат стария смартфон в камера за сигурност

Любопитно 27.09.2020 13:30 Снимка: ДНЕС+

Приложенията, които превръщат стария смартфон в камера за сигурност

Повечето от нас вече разполагат с по няколко стари смартфона у дома, които просто стоят в чекмеджетата, събират прах и най-вече заемат излишно място.

В крайна сметка не е лесно да изхвърлиш джаджа, която някога е струвала колкото средна работна заплата. Трудно е и да я продадеш, защото няма кой да я купи.

Добрата новина е, че в днешно време има различни мобилни приложения, с които старите смартфони могат да оживеят в изцяло ново амплоа и да действат като охранителни камери у дома.

Alfred

Eдно такова приложение е Аlfred, което е налично за iOS и Android, и може да бъде инсталирано и на по-стари версии. Приложението предлага базови услуги за наблюдение напълно безплатно, а срещу малка абонаментна сума можем да имаме достъп до цял куп екстри.

В безплатната версия обаче имаме напълно достатъчно функции, сред които опция за заснемане при слаба светлина, стрийм на живо, аларма и други.

AtHome Camera

AtHome Camera e алтернатива на Аlfred, която използва изкуствен интелект, за да заучи движенията на хората и животните в домакинството, така че да разпознава всеки нарушител - човек или животно.

Тя предлага готин таймлапс режим, при който можем бързо и лесно да преглеждаме записите от предходните 24 часа с паузи за моментите, в които може би някой е преминал пред обсега й.

Manything

Manything e друго безплатно приложение, което е подходящо за по-технически грамотните от нас. Всеки би могъл да го ползва, но само някои биха се заиграли с опциите за програмиране на приложението и свързването му с други умни уреди у дома.

Manythings може например да се свърже с лампите Philips Hue и да ги светне, ако камерата засече движение./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.80577
GBP GBP 1 2.16453
RON RON 10 4.01361
TRY TRY 10 2.05831
USD USD 1 1.6096