Пай „Мандаринка“

Любопитно 11.01.2022 18:20 Снимка: ДНЕС+

Пай „Мандаринка“

Този пай се оказва невероятно ярък, ароматен и вкусен. Рецептата е изненадващо проста - дори дете може да се справи.

Необходими продукти:

Брашно - 300г

Бакпулвер -15 г

Захар – 150 г

Мляко – 50 мл

Растително масло – 150 г

Яйца – 3 бр

Мандарини – 10-14 бр.

 

Начин на приготвяне:

СТЪПКА 1: Добавете млякото и растителното масло към яйцата, разбийте с миксер.

СТЪПКА 2: Добавете захар и ванилия (по избор) и продължете да разбивате, докато се образува пяна.

СТЪПКА 3: Добавете брашно (с бакпулвер) на порции, като продължавате да разбивате на ниска скорост. Тестото трябва да е гладко и достатъчно плътно.

СТЪПКА 4: Обелете мандарините и ги нарежете по средата, хоризонтално на 2 части. Старайте се да премахнете максимално белите нишки, за да има по-малко горчив вкус.

СТЪПКА 5: Постелете във формата за печене пергаментова хартия, намажете с масло и поръсете със захар. Наредете мандарините, както е показано на снимката.

СТЪПКА 6: Разстелете отгоре тестото и го загладете със силиконова шпатула.

Сложете пая да се пече във фурната за 40-45 минути при 180 градуса, като проверявате готовността с клечка за зъби.

Обърнете готовия пай в чиния и с плодовете нагоре. Отгоре може да се поръси леко с пудра захар.

Ароматният деликатес за чай е готов!  /tribune.bg

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147