Пандемията от коронавирус, хората и позитивните промени

Любопитно 13.09.2020 10:19 Снимка: ДНЕС+

Пандемията от коронавирус, хората и позитивните промени

Пандемията промени живота на цялото човечество. Нищо не е същото - начинът на работа, на забавление, на пазаруване, на пътуване... А може би и хората вече не са същите.

Заедно с всички негативни последици от затварянето на света, социалната изолация и прекъсването на какъвто и да било нормален живот, има и позитивни. И не говорим за природата и замърсяването, което, разбира се, е изключително важно.

Говорим за промяната в мисленето, за преосмислянето на живота, за промяната на нас самите към по-добро.

Допитването във Великобритания, обхванало 2000 души, показва интересни резултати. 56% от тях са преосмислили живота си и са се зарекли да го променят към по-добро. Например, да станат по-близки със съседите си, да подкрепят малкия бизнес и да даряват на хората, които нямат, пише Daily star.

Почти 47% казват, че са се научили да оценяват малките неща в живота, а 52% са започнали да уважават работата на местни общности. Повече от 1/4 от анкетираните доброволно са се включили в благотворителна акция по време на пандемията, а всеки десети от тях го е направил за първи път.

Други положителни промени включват подобряване на баланса между професионалния и личния живот, повече физически упражнения и грижи за здравето като цяло.

Също така се оказа, че 2/5 се тревожат за това как децата им ще ги запомнят. Около половината (47%) искат да бъдат запомнени като благодетели, което със седем процента повече от ерата преди Covid.

Допитването е направено по поръчка на организацията Remember A Charity, за да отбележи седмица "Remember A Charity" от 7 до 13 септември. Това е ежегодна седмица за осведоменост, която насърчава хората да дарят за благотворителност./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448