Необичайните хранителни навици на милиардерите

Любопитно 03.10.2021 14:16 Снимка: ДНЕС+

Необичайните хранителни навици на милиардерите

Когато имаш милиарди, можеш да си позволиш неща, които повечето простосмъртни не могат. Но често с неограничените възможности идват и нестандартните желания - защото знаеш, че можеш да ги задоволиш до едно.

Милиардерите от Силициевата долина като Илон Мъск и Марк Зукърбърг определено имат по-различно ежедневие и навици от нашите. Затова и можем да останем доста изненадани, когато разберем какво обичат да похапват едни от най-известните предприемачи в света.

В края на 90-те години Джеф Безос признава с свое интервю, че няма особено здравословни хранителни навици - например обича да изяжда по цяла кутия бисквити всяка сутрин за закуска. Дори ги загрява във фурната и разтапя масло върху тях и въпреки това си остава слаб като вейка.

През годините милиардерът неведнъж изумява хората, с които сяда на една маса, с нестандартните си поръчки. Но най-известна със сигурност става печената игуана, която яде през 2018г. в милиардерския клуб Explorers.

Вече бившата му съпруга Макензи успява да известна степен да го отучи от тези странности и Безос започва да се храни с био продукти, авокадо и смутита. Но съвсем скоро след развода разбрахме, че си е инсталирал машина за сладолед вкъщи, с която със сигурност често ще надвишава препоръчителния брой калории за деня.

Марк Зукърбърг също не остава по-назад, когато става дума за странни вкусови предпочитания. През годините той обича да си поставя доста екстремни новогодишни обещания. Като това през 2011г., когато се зарича, че ще яде месо само от животни, които сам е убил.

Малко след това кани на вечеря вкъщи Джак Дорси и му поднася месо от коза, която е "застрелял" с лазерен пистолет, а след това е довършил с нож. Но тези дни вече са зад гърба му и козите за основателя на Facebook вече са само домашни любимци.

А днес най-честият хранителен навик на Зукърбърг е просто да забравя да яде, улисан в работата си. Това неведнъж се е случвало и на друг милиардер - Илон Мъск, предава Daily Star.

Той неведнъж е признавал, че храненето му е досадно, защото само му губи от времето. Затова и най-често му отнема не повече от пет минути. Редовно му се случва и да пропуска закуската и да я заменя с шоколадово барче Mars (колко тематично само).

Докато е в университета, Мъск решава да харчи само по един долар на ден за храна. Налага му се да преживява на хот-дог, паста и някой и друг плод. А години по-късно е категоричен, че не съветва никого да си прави подобен експеримент, защото никак не е забавно.

С годините милиардерът осъзнава, че е по-добре да се храни по-здравословно, като се надява тази промяна да компенсира липсата му на физическа активност, защото просто мрази да тренира./lifestyle.bg

Още по темата

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448