Лилибет Даяна беше вписана сред кралските наследници

Любопитно 28.07.2021 12:37 Снимка: ДНЕС+

Лилибет Даяна беше вписана сред кралските наследници

Принц Хари и Меган Маркъл станаха родители за втори път на 4 юни, когато на бял свят се появи дъщеря им Лилибет Даяна. Събитието бе последвано от много коментари относно името, което родителите са избрали, както и за това дали малката някога ще получи кралска титла. Все още никой от кралското семейство не я е виждал на живо, а до края на миналата седмица Лилибет не фигурираше и на официалния сайт на кралския двор.

Това изненада по-наблюдателните и бе прието като поредния красноречив знак, че раздорът между двойката и монархията е необратим. Но по-добре късно, отколкото никога, както се казва.

Почти два месеца след раждането си, Лилибет Даяна получи своето място сред кралските наследници. Тя е осма поред за наследяване на трона след брат си Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор. A в списъка фигурира с обръщението "мис", не с кралска титла.

Дъщерята на Хари и Меган премести с по една позиция назад принц Андрю, херцога на Йорк, както и по-голямата му дъщеря принцеса Беатрис. Сега те са съответно на девето и десето място.

Забавянето в добавянето на Лилибет Даяна на официалния сайт на кралския двор обаче не е някакъв прецедент и по-скоро не се дължи на тенденциозно отношение към херцога и херцогинята на Съсекс. Синът на принцеса Йожени, който се роди през февруари, също бе добавен с близо двумесечно закъснение. /lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448