Когато жената отказва секс: какво точно означава начинът, по който го прави

Любопитно 18.10.2020 17:01 Снимка: ДНЕС+

Когато жената отказва секс: какво точно означава начинът, по който го прави

Има много начини, по които жената отказва секс. Най-просто и най-често това става, когато тя произнесе "заучена фраза". В подобни реплики отказът може и да е очевиден, но мъжете по-трудно схващат смисълът им, ако "новината" им е поднесена по завоалиран начин. 

Независимо дали става дума за сериозна връзка или просто свалка с някой сладур, идва момент, когато жената не е в настроение за секс.

Макар и да се случва рядко, не е изключено тя да е в ситуация, в която е изморена, изнервена, имала е много лош ден или просто няма желание за интимни ласки. Какво правят жените в такива случаи?Точно така, прибягват до измислянето на какви ли не извинения, само и само да избегнат физическите натоварвания в спалнята. 

Ето някои от най-разпространените извинения на жените, на които просто не им е до секс в този момент. И по-важното - какво всъщност се крие зад думите:

"В цикъл съм”

Означава, че: Тя просто не желае да я приемат за прекалено лесна плячка, винаги готова и работеща "секс машина". Иска да почувства уважението към нея. Мъжете трябва да се сещат, че може би напоследък по-рядко са ѝ показвали, че не я ползват само заради плътските наслаждения.

Защо жените прибягват до това: Първо, защото това оправдание изглежда най-правдоподобно и най-лесно бива прието от мъжете. Шансът да сработи е огромен и жената с лекота ще постигне търсеното избягване на сексуален контакт с партньора. Почти на 100% с това оправдание се отлага секса, независимо какви са причините, които са продиктували нежеланието на жената за интимност. Съществува малкото неудобство, че когато жената е наистина в цикъл, може да се наложи да търси друго оправдание. 

Как бива поднесено: Например, тя излиза от банята и съчувствено изрича нещо като: "Съжалявам, но няма да правим секс, защото току-що ми дойде" или "В период съм, трябва да измислим какво друго да правим заедно."

"Уморена съм”

Означава, че: Не иска да бъде отгоре, а най-малко е в настроение да прави продължителна орална любов.

Защо жените прибягват до това: Най-често прибягват до такова оправдание, когато очакват, че партньорът им ще пожелае някои неща, които жената все още не иска или просто не може да направи. Вместо да го кажат направо, използват заобиколни начини и това е един от тях. 

Как го поднасят: Мъжете няма да са доволни, когато чуят изречения като: "Ох, много съжалявам, но сутринта трябва рано да ставам, затова ми е нужно да се наспя" или пък "Съквартирантите (или съседите) може да ни чуят, какви ги вършим. Нека бъдем по-тихи".

"Обзалагам се, че го казваш на всяко момиче"

Означава, че: Жената определено си пада по този мъж, но в никакъв случай не иска да е просто една от поредните му бройки.  

Защо жените прибягват до това: Вероятно, защото жената си мисли за всички нейни конкурентки от предишните връзки на партньора и това в никакъв случай не я стимулира да се впусне в сексуални изпълнения, пък било то и с най-големия сладур. Или поне не в този момент. За жената е нужно да се почувства специална, затова търси отлагането на секса, но пък гледа и да не загуби разположението на въпросния сладур. 

Как го поднасят: "Мисля, че още не съм готова за Това, искаш ли да пием по нещо довечера?" или "Знам, че си добър в танците, но хайде да танцуваме нещо по-бавно". Чуете ли тези реплики, мъже, знайте, че от вас се иска да ѝ демонстрирате колко е изключителна и уникална, но без да преигравате.

"У нас (в стаята ми) е ужасно разхвърляно"

Означава, че: Жените имат много ритуали, а когато се касае за секс, се налага да отделят и време за "предварителна" подготовка: да се избръснат, да облекат секси бельо и, разбира се, да подредят апартамента или къщата, ако се предвижда сексът да е на неин терен. 

Защо жените прибягват до това: Случва се понякога дамите да се окажат неподготвени и това им изиграва лоша шега. Затова и прибягват до едно от най-добрите извинения, с което печелят малко повече време. 

Как го поднасят: Например, ще чуете, че тя "трябва да отиде да нахрани котката и може да се видим по-късно" или "Да го отложим, защото имам да довършвам важна работа, която трябва да предам до утре".

"Тази вечер не искам да правя секс с теб"

Означава, че: Какво друго да означава, освен, че тя не иска да прави секс с гаджето си или с интимния си партньор? Не и тази вечер.

Защо жените прибягват до това: Причините може да са безброй. Може да се притесняват, например, че осветлението е прекалено силно и той може да види всички нейни недостатъци. Или просто не се е подготвила и е с бельо, което не я кара да се чувства секси. Възможно е да не е пила достатъчно и това ѝ пречи на предразположението за сексуални упражнения. И каквито още се сетите причини - жените могат да измислят такива, за които не бихте се сетили и след два мъжки живота.

Как го поднасят: Това е един от случаите, когато жените е по-добре да изберат директния подход. С това не само ще избегнат ненужни обяснения, но могат и да спечелят, защото няма мъж, който да не се откаже от нещо претупано сега, ако му кажат просто: "Скъпи, днес не искам да правим секс. Обаче утре ти обещавам нещо зашеметяващо." 

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15697
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.07146
USD USD 1 1.64965