Странности в предпочитанията или кой секс е най-страстен

Любопитно 17.10.2020 14:01 Снимка: ДНЕС+

Странности в предпочитанията или кой секс е най-страстен

Когато се заговори за предпочитанията в секса, може да се окаже, че всеки човек има своя собствена „класация“. Това не означава, че повечето от нас нямат сходни виждания. Британски психолози и  сексолози са провели изследване по поръчка на сайт за играчки за възрастни, чиято цел е да очертае възможните общи предпочитания.

Резултатите от изследването сочат, че половият акт е най-страстен, когато се прави "набързо", в 22 часа и след лют скандал с партньора.

Ето и още любопитни елементи от допитването.

  • Според две трети от анкетираните британци сексът е най-добър след 18 часа.
  • Една трета обаче го предпочитат сутрин, а 16 процента най-много се наслаждават на интимните ласки в ранните часове следобед.
  • 62 процента от участниците отдават предпочитанията си на "бързия" секс, който не продължава повече от половин час.

  • В същото време, 41 процента от партньорите не крият, че страстите им се разгорещяват след лют скандал с партньора, като "сексът за помиряване" се нрави повече на жените.
  • По отношение на предпочитаните места за секс, повече от половината анкетирани - 55 процента, казват, че за страстен секс най-подходяща е спалнята. В своеобразната класация за места, където да се случи преживяването, следват хотелската стая, дивана, банята или обществени места.

  • Авторите на проучването са установили, че двойките се настройват за интимност най-често чрез похотливи имейли, текстови съобщения или телефонни разговори. Романтичната вечеря, срещата след прекарано известно време поотделно, задушевният разговор и размяната на еротични снимки също разпалват сексуалните страсти на партньорите.
CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15697
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.07146
USD USD 1 1.64965