Правила за секса, които би следвало да знае всяка жена

Любопитно 15.10.2020 16:41 Снимка: ДНЕС+

Правила за секса, които би следвало да знае всяка жена

Има ли някой, който да не е наясно, че за секса са нужни двама души (най-малко)?

А за качествения секс е нужно партньорите да се възприемат и усещат на едно по-различно ниво. Без значение, дали се касае за случай на сериозни взаимоотношения или връзката им е с по-малко ангажименти, за дамите са валидни няколко основни правила, които е добре да следват. И разбира се, че това не са задължителни, а само пожелателни напътствия.

 • Общуването е на първо място във всякакви човешки взаимоотношения. Затова, особено в секса, за жените (но и за мъжете) е важно да казват онова,  което очакват да получат. Мъжете са по-малко склонни да вникват в дълбочина, когато се касае за интимности; ако не успяват да открият пътя към вашето удоволствие, скъпи дами, казвайте им, деликатно им дайте напътствия и се запасете с малко търпение.
 • Но в никакъв случай не си позволявайте да имитирате оргазми. Колкото по-често прибягвате до симулативни представления, толкова по-рядко ще си давате сметка, че вината може и да е отчасти у вас, тъй като не сте споделила с партньора си какво желаете. А ако връзката ви е без някакви по-сериозни ангажименти, бихте могли да помислите и да смените партньора, който не е в състояние да ви чуе или да постигне напредък в „обучението“ как да ви доставя наслади.

 • По време на самия полов акт не се възпирайте и не се притеснявайте да изразявате емоциите и усещанията си. Бъдете отпусната и ако искате да играете роля, то изигравайте винаги себе си.
 • Може би е редно да си напомняте, че няма нищо секси и привлекателно в егоизма. За да получите, трябва да давате.
 • Което не означава, обаче, че трябва да задоволявате прищевките на някого, който не е готов да удовлетвори и вашите потребности. Точният мъж никога не би поставил личното си удоволствие над вашето. Всяка жена умее да усети, дали партньорът ѝ е разбрал простата истина – че няма да получи истинската женственост, ако не се вълнува от желанията на любимата си.
 • Но пък и не отписвайте партньор, който в първият сексуален контакт не се е оказал на очакваната висота. Постигането на хармония и за да бъде сексът отличен, не е въпрос на един поглед. Нужна е практика, взаимно опознаване, споделяне на желанията и очакванията и… нужна е практика!

 • Дами, бихте могли да се замислите, ако мъжът не полага усилия, за да става по-добър. Тогава неминуемо ще започнете да си задавате въпроса „струва ли си“? Мъж, който търси само (или предимно) собственото си удоволствие, може спокойно да бъде упътен да се оправя сам. Буквално. Жените заслужават само от по-доброто.
 • Един чисто „тактически“ съвет: не лягайте с мъж, който не ви е попитал (по възможност – деликатно) за специфични неща, като доколко ви допадат или не шляпвания по дупето, анален секс, връзване, групов секс и т.н. Тези въпроси са важни, защото основното правило за добрия секс е, че между двамата партньори трябва да съществува доверие и съгласие.

 • Деликатна за мнозина жени е темата мастурбация. Хайде да не се лъжем и да го кажем в прав текст – мастурбирането не е само за мъжете. Жените, които редовно го практикуват, се радват на по-чести и интензивни оргазми.
 • А най-женственото у жените е, че не бива винаги да казват „да“. Когато не им е до секс, не следва да позволяват да бъдат манипулирани, независимо, дали това е постоянният партньор или някакво временно увлечение. Човек не може да е постоянно в настроение. А когато една жена е в лош период, не се чувства във форма или каквато и да е друга причина за нейното нежелание за интимности, е по-добре да се поговори за онова, което я тормози, отколкото да се насилват нещата. Най-малката полза от такова общуване е, че ще се избегнат щети и за двете страни.
 • Обаче, жените следва да помнят, че не е добре и твърде често да отказват секс. Няма нужда да се обяснява подробно, че такова поведение може да разруши връзката. Така сме устроени, че създаването на емоционална близост е обвързано с физическото привличане и секс, разбира се.

 • Вероятно едно от най-важните неща за всяка жена е как изглежда. Дами, вашето тяло е красиво. Без значение е колко са закръглени формите ви, дали гърдите ви са малки или големи… Не забравяйте, че сте красиви и привлекателни, просто защото сте жени. А в очите на мъж, който изпитва чувства към вас, сте още по-красива и привлекателна. Обичайте тялото си. Полагайте грижи за него и това гарантирано ще ви прави женствени и сексапилни.
 • Жените вероятно интуитивно следват и едно друго правило: когато са в дългосрочни отношения, пазят в тайна детайлите от сексуалния си живот – не ги споделят нито с приятели, нито с близки. Защото тези неща са само за човека, с когото споделят ласките.
 • Никога не подценявайте силата на целувките. Там е ключът към емоционалната настройка на интимността ви – не само по време на секса, но и преди, и след това.

 • Пазете се от грешката, която допускат не само жените, но и мъжете – да сравняват личния си сексуален опит с нечий друг. Не сте в състояние да живеете живота на другиго, затова не е възможно да имате и неговите сексуални навици.
 • Често се случва жени да споделят, че не са сигурни, дали са изпитали оргазъм. Дами, правилото е просто: ако не ви е разтърсило, не сте достигнали кулминацията.
 • Когато си купувате бельо, което държите да е секси, избирайте такова, което не е пошло. Бельото – така или иначе ще се окаже ненужно в един момент – трябва да е такова, което ще ви кара да се усещате божествено, без значение дали някой вижда как ви стои или не. То е част от онази нагласа у всяка жена, която ѝ подсказва, че покупката е не само за да зарадва очите на мъж, но и нейното усещане за женственост.

 • Не винаги е възможно, но правете така, че сексът да бъде специален момент за двамата.
 • Ползвайте тялото си максимално. Докосвайте. Ръцете ви не бива да остават неактивни. Докосването е важно, затова използвайте всяка от извивките си, за да докосвате човека до себе си.
 • И когато правите секс, правете само секс. Наслаждавайте се. Грижите, размислите, плановете и всичко друго го оставете за по-късно. Отпуснете се.

Всъщност в секса правилата са условни...

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15509
RON RON 10 4.0113
TRY TRY 10 2.10115
USD USD 1 1.65021