Какво издават за характера ни любимите ни напитки?

Любопитно 14.05.2022 13:11 Снимка: ДНЕС+

Какво издават за характера ни любимите ни напитки?

Барманът не е просто човекът, който ще ни сипе и подаде любимата напитка. Той има и изненадващо антропологична роля в съвременното общество - тъй като работата му изисква постоянен контакт с широк кръг от хора и добра осведоменост.

С времето човекът зад бара се научава да разпознава хората чрез напитките, които консумират, усеща тяхното психическо състояние и дори манталитет.

Затова и редица специалисти, изучаващи човешката психика и поведение, многократно са се обръщали към барманите, с цел да проучат връзката между хората и предпочитаните от тях напитки. А резултатите, както отбелязва Stars Insider, са "леко разтърсващи". И преди всичко забавни.

Снимка 573926

 

Бира

Почитателите на светлата бира тип лагер са упорити, лоялни и трудно експериментират. И вероятно пият една и съща бира години наред.

Онези пък, които предпочитат ейл и държат да усещат силния малцов вкус в устата си, обикновено са отворени към другите, приятелски настроени и обичат да задават много въпроси.

Снимка 573927

 

Червено вино

Феновете на червеното вино предпочитат качествените напитки, затова трудно могат да се спрат на друг вид алкохол - дори и всички около тях да пият коктейли. Те са способни дори да си пийват тихо и усамотено в някой ъгъл, необезпокоявани от никого.

Бяло вино

Консуматорите му са бъбривите социални индивиди, които, за разлика от пиещите червено вино, винаги държат да са в компания. Много често към бялото вино посягат жени, които са склонни към нови романтични приключения.

Текила шот

Снимка 573928

 

Хората, които консумират текилата, са купонджии, които искат да се забавляват цяла нощ. А алкохолът им дава необходимата енергия. Колкото за повишаването градуса на настроението, те нямат нужда от алкохол за това - защото са весели и положителни хора по природа.

Джин с тоник

Консумиращите тази напитка са опитни и образовани пиячи, обикновено малко трудни за общуване. Те са интровертни, често са твърдо подредени в живота и не са любители на експериментите. Дори и да решат да се забавляват, те го правят по свой, по-дискретен начин.

Чисто уиски

Хората, които консумират уискито си по този начин, вероятно са над 50 и имат вече проблеми със сърцето. Но знаят как да пият умерено, да се държат уверено и да водят добър разговор. Обикновено са и успешни бизнесмени.

Водка мартини

Снимка 573929

 

Този тип хора са изискани, знаят какво искат и не се страхуват да подчертават същността и самочувствието си. И дори да имат своите страхове, всячески се опитват да ги прикрият. Затова и едно питие ще им помогне да се отпуснат изцяло и да се изявяват сред останалите.

Блъди Мери

Човекът, избрал този коктейл, вероятно ще твърди, че с него просто иска да излекува махмурлука си. Но наистина е, че знае, че ще си остане пиян дори и в средата на деня. А това невинаги е лошо, защото ще държи постоянно високо чудесното му чувство за хумор.

Снимка 573930

 

Маргарита

Или е просто част от някоя женска вечер, или този пияч е енергичен човек, който не се страхува да остане сам - защото е общителен и винаги ще намери начин да бъде център на внимание.

Тази напитка е често предпочитано питие и сред по-възрастните жени, които искат да купонясват така, както преди. Лошото е, че и невинаги могат да "носят" на алкохол така, както преди./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648