Бела Хадид готова да рискува кариерата си заради палестинската кауза

Любопитно 19.08.2022 12:03 Снимка: ДНЕС+

Бела Хадид готова да рискува кариерата си заради палестинската кауза

Известният супермодел Бела Хадид заяви, че не се страхува да загуби работата си като модел заради подкрепата си за палестинската кауза, тъй като според нея е осъзнала, че не е “на тази земя, за да бъде модел”. Хадид, дъщеря на палестинско-американския предприемач в областта на недвижимите имоти Мохамед Хадид и родената в Холандия моделка Йоланда Хадид, разкри за мюсюлманското си/палестинско наследство в интервю за списание GQ.

Отбелязвайки, че се е почувствала като “извадена” от корените си след развода на родителите й през 2000 г., Хадид каза, че е почувствала, че ѝ липсва тази част от себе си, което я е направила “наистина, наистина тъжна и самотна”.

“Бих искала да порасна и да бъда с баща си всеки ден, да уча и наистина да мога да практикувам [исляма], просто като цяло да мога да живея в мюсюлманска култура”, каза Хадид и добави:

“Но това не ми беше дадено.”

Като отбеляза, че се чувства благословена, че е в позиция, в която може да говори открито и да накара гласовете на хората да се чуят, Хадид каза, че не се страхува да загуби предложения за работа, предава bg-voice.com.

“Има толкова много компании, които спряха да работят с мен”, каза тя.

Хадид е един от най-фотографираните и търсени модели в момента, който доминира на модните подиуми в Ню Йорк и Европа. Тя е изразявала несъгласието си с антимюсюлмански и антипалестински коментари неведнъж.

Например по време на опитите на бившия президент Доналд Тръмп да забрани пътуванията, насочени срещу мюсюлмани и мигранти, тя заяви публично, че се гордее, че е мюсюлманка и дъщеря на бежанец.

Тя беше активна в социалните медии заедно с други знаменитости, за да споделя постове със силни послания в подкрепа на палестинците и се присъедини към пропалестинското шествие с много демонстранти в Ню Йорк миналата година.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648