8 вредни неща, които се случват, когато не правите редовно секс

Любопитно 23.09.2020 11:10 Снимка: ДНЕС+

8 вредни неща, които се случват, когато не правите редовно секс

Едно от най-хубавите забавления и изживявания е сексът. Той има силата да ни повдигне настроението и да ни зареди с хубави емоции. Малко са хората, които знаят, че редовният секс е здравословен. Днес ви разкриваме, защо е важно да правите редовно секс, за да сте наясно какво се случва с тялото ви.

Представяме ви 8 притеснителни неща, когато не правите често секс:

  1. Боледувате по-често

При липса на секс, имунната ви система отслабва значително. Много по-лесно микробите влизат в тялото ви и се заразявате с грип или настивате.

  1. По-стресирани сте

Сексът е едно от нещата, които значително намаляват стреса и тревожността. Редовното сексуално удоволствие понижава хормоните на стреса и ви кара да се чувствате по-спокойни. При липса на секс се превръщате в бомба със закъснител, която е въпрос на време да избухне.

  1. Възбуждате се по-трудно

Може да ви звучи странно, но е така. Липсата на секс води до липса на желание и вълнение. При мъжете се проявява в проблеми с ерекцията, а при жените - с липса на оргазъм. Затова не спирайте да правите секс!

  1. Сънищата ви се променят

Нередовния секс води до странни сънища. Може да сънувате, че правите секс и да изпитате оргазъм.

  1. Губите желание за секс

Ако тялото ви свикне с рядкото ви правене на секс, това ще намали производството на полови хормони. След време вече няма да ви се прави секс и либидото ви ще се промени. Всичко това е заради лиса на полови хормони.

  1. Съмнявате се в партньора си

Ако сте във връзка и правите рядко секс, разстоянието между вас нараства. Започвате да се съмнявате в половинката си и да намирате други за по-привлекателни.

  1. Липсва ви самочувствие

Всички сме наясно, че когато не сме харесвани от някого, самочувствието ни липсва. Липсата на секс има същия ефект и дори може да доведе до депресия. Според проучване редовният секс помага за справянето с депресията и може да се сравни дори с антидепресантите.

  1. Повишавате риска от рак

Мъжете, които не правят често секс са изложени на риск от рак на простатата.

CHF CHF 1 1.82379
GBP GBP 1 2.15904
RON RON 10 4.01048
TRY TRY 10 2.10175
USD USD 1 1.65959